Last news in Fakti

7 Август, 2015 12:20 2 786 1

Хирурзи спасиха опасно срязана ръка на младеж

  • хирурзи-
  • спасиха-
  • срязана ръка-
  • младеж

Екип от съдови хирурзи и ортопеди на Болница „Тракия“ Стара Загора спаси ръката на 21-годишен мъж от старозагорското село Сърнево, срязана дълбоко със стъкло при битов инцидент.

„Бяха напълно прерязани една от главните артерии на дясната ръка малко под лакътната ямка, вени, нерви и мускули. Младежът беше доведен в състояние на силен шок, дължащ се на голямата кръвозагуба, последвала травмата. Опасността да загуби ръката си и дори живота си, беше напълно реална, разказа доц.д-р Димитър Петков, завеждащ отделението по „Съдова хирургия“ в Болница „Тракия“.

След бърза диагностика и реанимация в Спешно приемно отделение на болницата младежът е бил опериран по спешност от смесен екип на отделенията по „Ортопедия и травматология“ и „Съдова хирургия“. Операцията по възстановяване на увредените съдове, тъкани и нерви е извършена от съдовите хирурзи доц. д-р Димитър Петков, дм, д-р Светослав Бисеров и д-р Петър Пенков в екип с ортопед-травматологът д-р Христо Бинев.
След няколодневен престой в отделението по „Ортопедия и травматология“ пациентът е изписан с изключително добра прогноза за пълно възстановяване на ръката. Поради тежките поражения периодът на възстановяване ще продължи поне 6 месеца в условия на специализирана терапия в отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ на Болница „Тракия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най

    1 0 Отговор
    -после една добра новина!Браво на лекарите!Бързо възстановяване на младежа!