Last news in Fakti

19 Септември, 2011 11:04 836 0

В Лихтенщайн отхвърлиха легализиране на абортите

  • лихтенщайн
В Лихтенщайн отхвърлиха легализиране на абортите - 1
EPA/БГНЕС

Гласоподавателите в Лихтенщайн отхвърлиха законопроекта за легализиране на абортите в малкото княжество, предаде Асошиейтед прес.

Противниците на узаконяването на абортите спечелиха референдума с малко над 500 гласа. Според официалните резултати "не" на законопроекта са казали 52,3 процента от участниците във всенародното допитване, а "да" - 47,7 процента.

Законопроектът предвиждаше декриминализиране на абортите през първите 12 седмици на бременността или когато детето ще се роди с големи увреждания.

Престолонаследникът и де факто държавен глава Алоис Лихтенщайнски заяви в реч миналия месец, че ще наложи вето върху законопроекта, понеже се опасява, че той ще позволи абортиране на деца с малформации в късния стадий на бременността.

Привържениците на законодателната промяна го обвиниха, че се намесва в демократичния процес и обезкуражава хората да гласуват.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА