Last news in Fakti

7 Септември, 2015 13:54 1 143 0

Премиерът изрази подкрепа за здравната реформа

  • премиерът-
  • подкрепа-
  • здравната реформа
Премиерът изрази подкрепа за здравната реформа - 1
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви своята подкрепа за здравната реформа на министър Петър Москов и в пленарна зала ГЕРБ ще подкрепи идеята за сливане на лечебни заведения, в които пациентите ще се лекуват комплексно.

Миналата седмица здравната комисия в парламента бламира предложенията на министър Москов за сливане на болниците. Сливането на лечебните заведения скараха депутатите в Здравна комисия. Москов изрази убеждение днес, че тези текстове трябва да останат.

Текстовете за комплексното лечение трябва да останат прецизни, без съмнение и възможност за тълкуване и да изразяват политическата воля, че системата трябва да се обърне с лице към пациентите, заяви Москов.Той посочи, че всяко едно прецизиране, предложено от депутатите, ще бъде направено. Москов се надява това да се случи в пленарна зала.

Борисов,  здравният министър Петър Москов и кмета на София Йорданка Фандъкова посетиха СБАЛО, за да се запознаят с напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към лечебното заведение. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Според министър-председателят проекта е бил напълно провален от правителството на Орешарски. Сами може да видите - на табелката пише, че е трябвало да бъде завършен още март месец миналата година. Знам какви ужасяващи мъки са за болните и техните семейства, с такава диагноза да се налага да чакаш заради развалена апаратура. Най-лошото беше, че заради предишното правителство цялата програма от 300 млн. заминаваше и трябваше от бюджета да се доплати. Щастлив съм да кажа, че успяхме и декември месец ще сме готови в много болници в страната с най-модерната, най-добрата, най-скъпата апаратура. Имаме прекрасни специалисти и заедно с усилията на правителството, на министъра и на неговия екип, уверявам ви, че ще подобрим значително условията в болничните заведения. Това е един конкретен случай как здравната реформа се прилага на практика.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА