Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 12:40 2 422 0

Раздадоха Медицинските Оскари

  • здраве-
  • медицина-
  • награди

Депутати и шефове на браншови организации връчиха престижните статуетки

Да се даде гласност на саможертвата на медиците, като се отличат най-заслужилите професионалисти в нашата високо хуманна професия - с тези думи от поздравителния адрес на министъра на здравеопазването Петър Москов бе открита церемонията за Националните медицински награди 2015.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване - кардиологът д-р Красимира Ковачка, връчи голямата награда за цялостен принос на доайена в кардиологията проф.д-р Младен Григоров.

Наградите бяха връчени от д-р Валентин Павлов, член на комисията по здравеопазване, Виктор Паскалев, зам.-председател на Национална пациентска организация, зам.-председателя на Българския фармацевтичен съюз г-н Тодор Найденов и медийните партньори на събитието.

Партньори на церемонията бяха Националната пациентска организация, Българският фармацевтичен съюз, фондация „Академия Здравословно“ и др.

Призьорите си тръгнаха освен със статуетки и почетни грамоти, и с подаръци от козметичния гигант РЕФАН и от парфюмерийната верига Ди Енд Пи.

Ето и останалите наградени:

Болница на годината 2015 - Александровска болница

Най-голямото лечебно заведение и първата университетска и многопрофилна болница в България със 135-годишна история.

Лекар на годината 2015 - Доц. д-р Васил Каракостов

Началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. „АОSPIN - Europе” – оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. - „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност - до 2016 г.

Професионализъм в медицината 2015 - Д-р Славомир Кондов

През 2009 г. внедрява в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система.

Клинично сътрудничество и работа в екип 2015 - “МБАЛ - Самоков” ЕООД, гр. Самоков е основана през месец декември 1879 г. Основните насоки за развитие са в направление на образна диагностика, травматология, болести на обмяната, функционална диагностика в кардиологията, обема на оперативната активност и операции с по-голяма сложност и интензивните и реанимационни грижи за пациентите.

Болничен мениджър 2015 - Д-р Явор Дренски

Изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници.

Развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план.

Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Онкология

Д-р Валентин Ангелов, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София. През декември 2015 година приключва европейски проект по разширяване на лъчетерапевтичния комплекс в Клиниката по лъчелечение - събитие, което е от голямо значение за лечението на онкоболните в България и в частност за СБАЛ по онкология.

Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Стоматология

ЕО Дент - Комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище. Иновативно лечение с лазер, имплантология, естетика, 3D диагностика, лечение под накроза, детска денталнамедицина.

Професионално признание 2015, Раздел Гинекология -

Д-р Антони Ненов е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.

Професионално признание 2015, Раздел Дентална медицина

Д-р Жорж Жоржес - Денталната верига на д-р Жоржес е с 20-годишен опит у нас. С десетки сертификати за иновации в денталната медицина, повишаване на качеството на лечението, компетентност и признание от пациентите.

Международно признание 2015 - "Медика - Албена"

Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен център в България, eдинствен на територията на курорт "Албена" и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история.

Здравно-образователна дейност 2015 - Проф. д-р Христо Деянов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА