30 Октомври, 2015 14:03 1 081 2

Кабинетът предлага рамковият договор в здравеопазването да е в сила от 1 април

  • нзок-
  • бюджет-
  • пари-
  • финансиране

Предвидени са общо приходи и трансфери в размер на 3 204 749 хил. лв.

Министерският съвет одобри проекта на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2016 г. В него се предвижда националните рамкови договори да влизат в сила от 1 април на съответната година, вместо от 1 януари. Промяната се прави, защото за ефективността на преговорния процес са необходими ясни финансови параметри от закона за бюджета на НЗОК за съответната година, които обикновено стават ясни през месец декември и технологичното време не е достатъчно за провеждане на детайлни преговори.

Предвидени са общо приходи и трансфери в размер на 3 204 749 хил. лв. Разходите и трансферите са общо 3 204 749 хил. лв.

Приети са и промени в Закона за здравното осигуряване, свързани с планирането и контрола на разходването на бюджетните средства на НЗОК. Основната цел на промените е да се гарантират по-ефективни механизми за спазване на бюджетната рамка на средствата, предвидени в Закона за бюджета на НЗОК за 2016 г.

Правителството предлага въвеждане на минимален размер на санкции при неизпълнение на НРД и отпадане на забраната за договаряне на максимален брой извършвани дейности и ограничения в обема и разпределение на квоти за изпълнителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аврам Бакалино

    0 0 Отговор
    Е щом е спам отговора ми тогава значи сте доволни от цените и сметките че и заплатите у нас уважаеми редактори с което се солидаризирам с вас и дано още да вдигнат таксите на НОИ та да ви е хакъ!!!И дано доживеете до пенсия та да живнете и пътувате като чист европеецъ по света!
  • 2 караконджула

    0 0 Отговор
    Не е ли ясно вече че номера е да не останат живи пенсионери за да няма разходи и че бъдещите такива повече от година две максимум да не могат да взимат такава ако въобще са доживели до същата разбира се! Такава е програмата и не се напъвайте да я промените въобще!