17 Ноември, 2015 09:02 1 721 4

Мъж изписан от търновската болница като здрава… жена и с рани по краката

  • болница-
  • велико търново-
  • дебелец

Мъж от с. Дебелец е бил изписан от търновската болница като здрава… жена и с рани по краката, пише в. „Борба“.

Трите имена и ЕГН-то са на Пейчо Славчев, който се чуди обаче как е станал мъж от женски пол. Освен това човекът е в ужасно състояние на двата крака от коленете надолу, което се вижда и без да си доктор. Да покаже епикризата и дереджето, в което е изписан след лечение от 28 октомври до 2 ноември, Пейчо едва дойде в редакцията на „Борба“ в петък.

С бастун и с дупчени подпитени обувки, защото други не може да обуе. Гнойни отворени рани и подутини по ръцете съпровождат състоянието на пациента, пуснат да си ходи в този вид и с диагноза „Флебит и тромбофлебит“, която най-вероятно се отнася за него, а не за жената, описана в обърканата епикриза. Освен това за началник на въпросното отделение е посочен лекар, който от доста време не е шеф поради пенсиониране.

„…Спя на стол, защото не мога да лягам заради ужасните болки в краката си. Всяка сутрин се чудя как още не съм умрял, след като преди десет дни ме изписаха като здрав. Когато потърсих Спешна помощ и ме вкараха в отделението през нея, бях по-добре, отколкото като излязох. Платих си всичко, към 300 лева, нищо че съм здравноосигурен. Парите обаче нямат значение, защото вижте ме колко съм зле…“, разказа Пейчо.

Той работи в местна фирма в Дебелец и сега е в болнични. Тръгнал е обаче да търси други доктори извън болницата в областния град, защото не се чувства добре и е готов да отиде на лечение където и да е, стига да му се помогне, ако вече не е много късно за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Здравната ни система в действие.
  • 2 krasi velchev

    0 0 Отговор
    тkrasimir velchev-Това са непрекъснати ,ежедневни ескизи от нашето здравеопазване.Аз съм лекар и по редица стечения на обстоятелствата съм събрал документи,които вече ми запълват едно от помещенията вкъщи.Мога ,да напиша документален роман.Ще ,бъда благодарен.на този,който ми помогне,да намеря издателство.Такава книга,би имала историческа стойност.В заключение,искам,да кажа,че ако ,този пациент се оплаче в ,,медицински одит'',оттам,ще му върнат отговор,че лекарите са си свършили работата професионално и по всички правила на добрата медицинска практика.Жалко за авторитета на съсловието,защото има разбира се и ,достойни лекари.

    Коментиран от #4

  • 3 Krasimir Velchev

    0 0 Отговор
    krasimir velchev-Това са непрекъснати ,ежедневни ескизи от нашето здравеопазване.Аз съм лекар и по редица стечения,на обстоятелствата съм събрал документи, които вече ми запълват едно от помещенията вкъщи.Мога,да напиша документален роман.Ще,бъда благодарен на този,който ми помогне,да намеря издателство.Такава книга,би имала историческа стойност.В заключение,искам,да кажа,че ако,този пациент се оплаче в ,,медицински одит'',оттам,ще му върнат отговор,че лекарите са си свършили работата професионално и по всички правила на добрата медицинска практика.Жалко ,за авторитета на съсловието,защото има разбира се и достойни лекари.
  • 4 Dimo

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "krasi velchev":

    ама ти не може да пишеш, 1 точка или запетая нямаш коректно поставена