Last news in Fakti

3 Октомври, 2011 13:13 833 0

3 144 души се изследваха за туберколоза през "Седмицата на отворени врати"

  • софия-
  • туберколоза

3 144 души се възползваха от безплатните прегледи и консултации за туберкулоза по време на „Седмицата на отворените врати”. Тя се организира от Министерство на здравеопазването и Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”. Това е третата седмица на отворените врати от началото на годината досега.
Безплатните прегледи се проведоха от 12-16 септември в специализираните лечебни заведения във всички 28 области в страната, съобщиха от Министерство на здравеопазването. По време на кампанията 65 души бяха диагностицирани със заболяването и приети за лечение, а при 184 се откри латентна туберкулозна инфекция. Тези хора са насочени за химиопрофилактика. През „Седмицата на отворените врати” 4 826 пациенти се подложиха и на скрининг за риск от развиването на туберкулоза чрез попълването на анкетна карта.
Регулярното провеждане на „Седмиците на отворените врати” съдейства за навременната диагностика, лечение и профилактика на туберкулозата. Затова през декември Министерство на здравеопазването  и Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България” ще проведат още една седмица на отворените врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА