Last news in Fakti

22 Декември, 2015 07:00 1 852 1

Секира за пушачите в Тасмания

  • пушачите-
  • секира-
  • тасмания

В австралийския щат увеличават легалната възраст за купуване на цигари

Властите в австралийския щат Тасмания обмислят да повишат законовата възраст за закупване на цигари до поне 21 години, като тя може да достигне и 25, съобщи Би Би Си.

Ако планът бъде приет, Тасмания ще се сдобие с едни от най-тежките закони, свързани с тютюнопушенето. В момента цигари могат да си купуват лица на възраст от 18 години. Критиците на закона смятат, че той представлява нарушение на социалните свободи.

Австралия вече има един от най-строгите закони срещу тютюнопушенето в света. Различните марки цигари се опаковат в идентични опаковки, по които има графични предупреждения за здравето. Средната цена на една кутия е $ 15. Нововъведението е част от план в Тасмания, който трябва да подобри здравето в региона до 2025 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУДИ

    0 0 Отговор
    Властите в австралийския щат Тасмания обмисля да повиши законната възраст.................РОСЕНЕ МОЛИМ ТЕ................НЕДЕЙ