Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 15:09 16 963 1

Минерал от Родопите прави чудеса

  • минерал-
  • родопите-
  • клиноптилолит-
  • зеолит-
  • гергана и иван митеви-
  • гергана митева-
  • иван митев
Минерал от Родопите прави чудеса - 1
Структура на зеолита

Минералът клиноптилолит (известен и като зеолит)е обявен за минерал на 20-ти век заради граничещите му с вълшебство качества. С него се йонизира вода, която може да се пие от всеки. Регулира нивото на калий и натрий в организма и по този начин действа добре на кръвното налягане, подобрява се перисталтиката на червата, подобрява се съня, регулира се водния баланс на организма.

Йонизирана с клиноптилолит вода помага при болести като язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно съдовата и нервната система.  Изключително полезен минерал при бъбречни проблеми.

За Факти.бг Гергана Митева съобщи, че „наистина най-големите находища от този минерал са в Родопите, но е изключително трудно да се попадне на чиста ядка от него. Големи количества са замърсени с манган, стронций и други, които не са полезни за организма.”

Гергана и Иван Митеви са единствените, които се занимават сериозно с минералотерапия у нас. Имат издадени книги, правят безплатни консултации и съветват нуждаещите се от подобно лечение. Те предлагат минерала под търговското наименование „клиновит”.

Все още няма подготвени хора в България, които да са лекуват с минералотерапия, посочи Митева. По думите й това е съвсем слабо познато лечение в България и много хора дори не са чували термина. Тя подчерта, че все пак лечението с минерали е комплексно и е необходима консултация със специалист, тъй като различни минерали лекуват различни болести.

Преди 15 години бяхме поканени на семинар по минералотерапия от наши колеги в Германия. Оттогава работим непрекъснато в тази област. Резултатите са невероятни. В България имаме много добри резултати по отношение на целия организъм, сподели Гергана Митева.

„Процесите в човешкия организъм по време на сън и съответните минерали за регулиране на тези процеси”. Това е темата на лекцията която Гергана и Иван Митови ще изнесат днес от 17.30 ч. в столичното читалище "Средец" на бул. "Цар Борис III" - 17. Те ще представят и новата си книга "100 процента здраве с вода и кристали".

Има минерали, които подобряват съня. Има и такива, които се поставят във вода и водата се пие през деня, а докато човек спи се регулират процесите в организма, издаде в аванс Гергана Митева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aleksandar

    0 0 Отговор
    tova e 4udesna novina ,kak moga da se svarja s vas za pov4e informacia ili le4enie ako ima takava opcia