Last news in Fakti

3 Януари, 2016 07:00 2 732 2

Как да се преборим с махмурлука?

  • махмурлука-
  • алкохолни-
  • забавления

5 ефикасни начина за бързото премахване на този проблем

Когато в понеделник се наложи да станеш рано, за да идеш на работа, но неделя вечер е била изпълнена с множество алкохолни забавления, нещата никък не са розови.

Нещо повече - главата те цепи,коремът ти е на топка, а имаш нужда да събереш акъла си и да измислиш как да оцелееш без да трябва да чистят след теб в офиса.

Предлагаме няколко съвета, които са изпробвани и са се оказали доста ефективни в борбата с махмурлука.

1. Водата е живно важна
Алкохолът дехидратира организма, затова водата е най-добрият начин да се почувствате по-добре. Опитайте още от прибирането си, през тежката нощ, та до сутринта да приемате колкото се може повече течности.

2. Топли дрехи (важи особено за зимните минусови температури)

С бавно напускащия организма Ви алкохол, температура може да претърпи няколко промени с течение на работния ден. Затова бъдете подготвени и си носете топли дрехи, които може да свалите при нужсда.

3. Медикаменти

Два аспирина и половин литър вода или Алка Зелцер преди лягане може да се окажат жизнено важни. Операцията се повтаря и на сутринта – като станеш!

Махмурлукът изненадващо ще избледнее, а ти ще се почувстваш като нов. Малко крайни мерки, но вуви много често решаващи в борбата с това тежко състояние.

4: Протеинов шейк

Млякото успокоява добре стомаха: смесено с хранителни, здравословни банани и нискокалоричен сладолед, разполагаш с чудесното оръжие против махмурлук. Дори да чувстваш, че стомахът ти няма да приеме повече храна, въпреки че е течна, трябва да го опиташ – ако чувстваш гадене и сега, едва ли ще стане по-добре!

5. Захарта помага срещу треперенето

Докато махмурлукът ви все още е тежък, изчакайте преди да хапнете нещо сладко. Щом се пооправи стомахът ви приемайте храни, които съдържат захар. Захарта помага да усещаме по-малко треперене. Шоколадът е прекрасен избор, а може и да пийнете кафе с повечко захар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TODOR STOYANOV

    2 0 Отговор
    ЕДНО ПИЯНСТВО ИЗЛИЗА С ДВЕ СПАНЕТА И ДВЕ .Р...НЕТА!!!ОТ СТАРИ ХОРА И ЛИЧЕН ОПИТ ГО ЗНАМ!

    Коментиран от #2

  • 2 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "TODOR STOYANOV":

    Така си е.Това е най-сигурното