Last news in Fakti

22 Март, 2016 05:00 2 017 1

Защо хората затварят очи, докато се целуват?

  • очи-
  • целуват-
  • хората

Британски учени смятат, че са разкрили загадката

Учени смятат, че са открили причината, заради която хората си затварят очите, докато се целуват, съобщи „The Telegraph”.

До сега се смяташе, че това се случва, защото по време на целувка човек не може да съсредоточи зрението си върху нещо друго, освен лицето на своя партньор. Според последно проучване обаче, мозъкът не може да се справя с комбинацията от визуални данни и тактилното усещане от целувката.

Учените от университета Royal Holloway в Лондон смятат, че усложненото визуално възприятие намалява способността на хората да усетят напълно дадено докосване. Така може да бъде обяснено и защо по някога човек не може да усети вибриращия телефон в джоба си, докато търси лицето на свой приятел в голяма тълпа.

Така, че докато хората се целуват, най-често те си затварят очите инстинктивно, за да се съсредоточат върху тактилното усещане. Подобен феномен може да се наблюдава и в други дейности като четенето на Брайлова азбука и танците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    0 0 Отговор
    И за това ли взимат пари?......Аз също съм открил ,че когато стрелят хората "тактилно" си затварят едното око,ама що не ми плащат- не знам.