Last news in Fakti

5 Април, 2016 06:15 1 233 0

Втори случай на Ебола в Либерия

  • ебола-
  • либерия-
  • вирус-
  • случай-
  • африка

Вирусът отне живота на повече от 11 300 души

Втори случай на Ебола в Либерия - 1
Снимка: БТА/АР

Лекари в Либерия потвърдиха за втори случай на Ебола в страната, съобщи агенция "UPI". Носител на вируса е 5-годишно момче, чиято майка е загинала в болница в Монровия, именно заради заразата.

Местни здравни служители са идентифицирали поне 46 души, за които се предполага, че са имали контакт с жертвата на вируса. Те са поставени под наблюдение за симптоми.

От СЗО (Световната здравна организация) потвърдиха информацията за смъртта на жената в петък, само дни след като бяха заявили, че епидемията на Ебола в Западна Африка не представлява международна заплаха.

"Правителствата на Гвинея, Либерия и Сиера Леоне имат нужния капацитет да реагират и да локализират съществуващите огнища на Ебола." - твърди публично съобщение на СЗО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА