Last news in Fakti

11 Април, 2016 12:12 1 113 1

Шарков: Търсим начини болниците да не бъдат търговски дружества

  • ваньо шарков-
  • търсим-
  • начини-
  • болниците-
  • търговски-
  • дружества

Неравномерното заплащане на медиците се дължи в известна степен и на статута на лечебните заведения, заяви той

Шарков: Търсим начини болниците да не бъдат търговски дружества - 1
Снимка: БТА

Здравното министерство търси под каква юридическа форма болниците да престанат да бъдат търговски дружества. Това заяви заместник-министърът Ваньо Шарков на конференция за доходите в здравния сектор.

Неравномерното заплащане на медиците се дължи в известна степен и на статута на лечебните заведения, които в момента се регистрират по търговския закон, заяви Шарков.

“По отношение на Търговския закон, абсолютно съм съгласен. Опитваме се да намерим чисто юридическата страна и сме готови на всякакво съдействие от страна и на КНСБ, и на "Подкрепа", това нещо да можем да го случим. Големият проблем със задълженията на тези лечебни заведения и как се излиза от тях, но безспорно това, което трябва да направим, е да вървим към Колективният трудов договор, да постигнем добра договорка в него, от която да не може да се слиза на по-ниско ниво Труден е разговора сд работодателските организации, съгласен съм, защото винаги досега се казваше: "Министервство на здравеопазването не може да ни каже какви заплати да даваме в нашите болници, все пак ние сме търговски дружества". Затова този разговор е изключително труден”, заяви Шарков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУКО

    0 0 Отговор
    А Л К О Х О Л И К .