9 Юли, 2021 15:44 5 848 12

6 страхотни начина за моментално отслабване

  • отслабване-
  • килограми-
  • излишни килограми-
  • начини-
  • съвети-
  • здраве-
  • сваляне на килограми

Качените килограми се свалят трудно, но не се отчайвайте

6 страхотни начина за моментално отслабване - 1
Снимка: shutterstock

Стресът и напрегнатото всекидневие водят до качване на килограми. Дрехите вече не ви стават, чувствате се тежък и тромав. Това действа много потискащо, но за да влезе отново в нормата са нужни доста повече усилия от обичайното.

Затова, докато не е станало твърде късно, ще ви предложим 6 ефективни начина да си възвърнете старите килограми или да свалите ненужните.

1. Недейте да похапвате нищо тестено

Всякакви тестени продукти като хляб, банички и други сладкиши трябва незабавно да се спрат. Когато ги консумираме редовно, ние пълнеем в долната част на тялото си - напълняват задните ни части, бедрата и коремът. Усещаме, че сме постоянно с подути стомаси, нарушава се и качеството на сън. За да свалим тези ненужни кила просто трябва да вкараме в менюто си храни, съдържащи повече фибри, защото те ще успяват да ни заситят и ще ни направят по-енергични. Тестените храни трябва да се спрат изцяло.

2. Яжте храната на малки порции

Нередовното хранене причинява напълняване, гастрити и рефлукси. Погрешно е след работа да си сипем огромна порция с храна и да се нахвърлим юнашки върху нея. Най-добре е да се храним по-честичко, но на малки порции, колкото големината на свит юмрук. По този начин ние ще разпределяме храната равномерно, за да може тя да има време по-бързо да се преработи от организма. А и така няма да сме гладни и да ни става тежко, което е логично. Най-здравословния интервал между храненията е два часа и половина. Намирайте време за 2 леки закуски, които да са съставени от плодове и сурови ядки.

3. Сутрин си правете вода, примесена с лимон

Ако искате да ускорите вашия метаболизъм, всеки ден го започвайте с топла вода с изстискан лимон в нея. Като заместител на лимона можете да ползвате краставици или ягодки. През целия ден пийте повечко течности. По този начин ще имате повече сила и енергия, а и кожата ще се прочисти по-добре. Ще започнете да сваляте килограмите и да си връщате мечтаната визия.

4. Движете се повече

Ако решите, че искате ускорена диета, трябва да намерите време постоянно да се движите. Започнете деня с гимнастика, може да потичате в близкия парк. През деня можете да покарате колело, а вечерта да я завършите с приятна разходка. Ако живеете или работите на място, където има стълби, започнете да ги изкачвате и забравете за асансьора.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тея у аушвиц са били под стрес

    11 1 Отговор
    Ама дебели нема😂😂😂😂най ефикасния метод за ослабване е много движение ходене тичане спорт и малко ядене домати краставици
  • 2 Бети

    5 0 Отговор
    Изброеното е вярно, без малките порции, няма нищо по-добро от интервалното гладуване, всяка порция храна води до активиране на инсулин, от личен опит ви казвам само интервално гладуване 18/6 много е лесно и бягайте далече от всички въглехидрати не само тестените изделия!

    Коментиран от #6, #10

  • 3 бети

    3 0 Отговор
    малкото ядене забавя метаболизма, тялото приема , че сте в опасно състояние за оживяване и забавя процесите за да оцелеете, само правилно хранене а не диети, спортът само помага, но и не отслабваш достатъчно, доказано е 15/85% спорт към правилно хранене за отслабване.
  • 4 Не казваш...

    1 4 Отговор
    Бети, а онождането води ли до надебеляване?
  • 5 Мръсния Фикри

    1 0 Отговор
    Моя корем е бял, дънките са мои....,, прекрасно, е Стойчу да те натопи в своя,, нужник,,.... повлича всичко след себе си, днес за пореден път се увери, а вие с вишуту, английски знаете, тъй като имате контакт с клиентите си на такъв език, ох завидих ви...!
  • 6 аааааааааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бети":

    а знаеш ли акао организма спре да произвежда или както ти казваш/активира/ инсулин,какво настъпва???????
    или ей така си драскате????????

    Коментиран от #7

  • 7 Ядач

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "аааааааааааа":

    Най-лесният начин да прецакаме производството на инсулин е именно с постоянното ядене, когато тялото е принудено да го произвежда непрекъснато. Бети е права
  • 8 По наследство

    1 2 Отговор
    Майки, бащич, кюпюци, миризми, диабет, много лошо мирише, да пази Бог... яжте, да, се, наяде те, пийте и кола, но дано един потоп. да има, та всичко да се оправи....!
  • 9 вратата

    4 0 Отговор
    на хладилника,да е обърната КЪМ СТЕНАТА.......
  • 10 яяяяуеоо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бети":

    Шоколада е важен за отслабването, а липсата на въглехидрати в храненето води до слоабоумие.
  • 11 Фитнес

    0 0 Отговор
    Аз виждам 4 начина, не 6!

    Коментиран от #12

  • 12 Зрящ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фитнес":

    А аз не виждам нито един