Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 12:04 820 1

Помогни на някого да се усмихне

  • усмивка-
  • световен ден-
  • петък

Днес е Световният ден на усмивката

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври (през 2011 г. датата е 7 октомври). Предложението за празника и за датата е на американския художник Харви Бол. Първото такова честване е било на 1.10.1999 г.

 
Харви Бол е измислил и симпатичното жълто усмихнато лице, което всички ние познаваме от интернет практиката си.
 
Символът „smiley“ няма нито политика, нито география, нито религия. Идеята му е поне в един ден от годината и ние да се освободим от теаи неща. Девизът на деня е: „Направи една добрина. Помогни на някого да се усмихне.“ 
 
 
По случай деня зъболекари ще направят безплатни профилактични прегледи в София, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград, Елин Пелин и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    0 0 Отговор