Last news in Fakti

14 Юни, 2016 07:00 5 452 0

Era Istrefi е новата световна музикална сензация

  • era istrefi-
  • световна-
  • музикална-
  • сензация
Era Istrefi е новата световна музикална сензация - 1
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Албанската певица и композитор, Era Istrefi, е на път да се превърне в новата световна музикална сензация с тоталния си хит сингъл “Bonbon”.

Изпълнителката привлича вниманието на публиката още с дебюта си през 2013 г. и парчето "Mani për money", което е последвано от още по-успешните сингли "A po don" и "E dehun".

През 2014 г., Era печели три Videofest награди (албанските музикални награди) включително и за „Най-добър нов артист“. През 2015г. излиза песента "Njo si ti", която й носи първия международен успех и един милион гледания в YouTube само за седмица. Следва сингълът "Shumë pis", който се превръща в един от хитовете на лятото.

През последните няколко месеца “Bonbon” превзе света и щурмува чартовете. Видеото в YouTube е с над 65 милиона гледания, а сингълът има повече от 30 милиона стрийма. “Bonbon” стана № 1 в класациите на Shazam, Spotify и iTunes по целия свят. Песента завладява с пристрастяващ бийт и динамични вокали на певицата заедно с натрапчивия текст – смесица от албански и английски език. В САЩ певицата вече я сравняват с Риана и Сиа, но това, което наистина превръща Era Istrefi в уникален и много специален артист е източноевропейското звучене в песните й, на места с лек ориенталски привкус, комбиниран с модерен денс-поп звук и бийт.

„Fresh New Tracks“ съобщава в рецензия за сингъла: “…когато Риана срещне Major Lazer в парчето ‘Lean On’, но 300 пъти в по-добра комбинация”.  Good Music All Day отбелязва: “…в града дойде новата албанска кралица и тя носи музиката и поведението, с което да започне играта!”.  EDM Sauce: “Era Istrefi, запомнете това име, защото съвсем скоро ще го чувате навсякъде…”.

Billboard посвети цяла страница на певицата, така че големият успех в САЩ също може би е въпрос на време.

Era Istrefi се издава в България от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Era Istrefi е ексклузивен артист на Ultra/B1/Sony Music Entertainment.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА