Last news in Fakti

15 Юни, 2016 17:19, обновена 15 Юни, 2016 18:17 3 340 8

Семейство се натрови с печурки от Кауфланд

  • семейство-
  • натрови-
  • печурки-
  • кауфланд

БАБХ забрани за реализация всички количества култивирани печурки в голяма търговска верига

Българска агенция по безопасност на храните проверява съмнение за токсикологично натравяне на семейство от трима души, след консумация на култивирани гъби печурки закупени от Кауфланд. Сигналът е подаден днес следобед от Столична РЗИ. Мъж, жена и баща им яли заешко с печурки. Най-възрастният е приет пръв в Токсикологията на "Пирогов" с халюцинации и съмнение за инсулт. След това обаче оплаквания имали и другите членове на семейството. Всички са в тежко състояние.

Гъбите са закупени от обект на търговската верига на територията на град София. БАБХ наложи забрана за реализация и изтегляне от обектите на Кауфланд в страната на всички налични количества култивирани печурки. Инспектори към БАБХ са изискали от търговската верига документите за произход, годност и качество на всички видове гъби предлагани във веригата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    КАКВО СТРАХОТНО КРОШЕ ДРАГИ ЗРИТЕЛИ...ПРОТИВНИКЪТ Е НА ЗЕМЯТА, СЪДИЯТА ОТБРОЯВА И...МАЧ ЗА "БИЛЛА"...!!!НЕ МИ ПУКА ЗА "КАУФЛАНД", "МЕТРО" И Т.Н. КАЖЕТЕ СЯ КВО СТАНА С МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ, ДА ВДИГАМЕ ЛИ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ И УСЛУГИТЕ?!СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ НЯКОЙ СКОРО ЩЕ СДАВА БАГАЖА
  • 2 Кофата

    0 0 Отговор
    Всички големи вериги са си помиярски и нехаят за това какво се продава в хангарите им! Важното е да има печалба! Много по изгодно е да се пазарува от кварталните магазинчета защото там цените са в пъти по ниски а качествтото е много по внимателно следено, но Българина е научен не да пазарува а да ходи на разходка, особено селяните от близките села до големите градове!

    Коментиран от #7

  • 3 Кофата

    0 0 Отговор
    А И ТЕЗИ ГЪБИ ХИЧ НЕ ПРИЛИЧАТ НА КУЛТИВИРАНИ ПЕЧУРКИ
  • 4 КОЙ ВА ПУСНА ДА НА ЛЪЖЕТЕ ВАШТА М...КА

    0 0 Отговор
    ТИЯ НАБУТАЛИ НА МАЙКА МИ ЛЕД ВМЕСТО ФИЛЕ СьоМГА.

    Коментиран от #6

  • 5 пълна лъжа

    0 0 Отговор
    Явно става на въпрос за дезинформация и откровена ЛЪЖА! Отровените лъжат, че са купили гъбите от Кауфланд. Ако наистина е имало отровни гъби, което е почти невъзможно да стане, защото гъбите се гледат в парник, защо няма и други хора със стомашно-чревни разстройства или с натравяне?
    Цели се да се опетни името на търговската верига, за което Кауфланд трябва да даде под съд лакомниците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фена

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофата":

    Къде видя по-ниски цени в кварталните магазинчета, то в тях е от 30% до 100% по-скъпо, та за това бедния българин си пазарува основно от "големите вериги".
  • 8 the boss

    0 0 Отговор
    Аве ко искате!!! То и баба ми искаше да си купи кашкавал и понеже е стара помоли продавачите да и продадат най - твърдото и най - хубавото парче, а те и дадоха " кашкавал" продукт!!!