Last news in Fakti

22 Юли, 2016 21:07 1 472 2

В полските гъби, изтеглени от пазара, няма атропин

  • семейство-
  • гъби-
  • атропин

Производителят и вносителят може да съдят държавата

В полските гъби, изтеглени от пазара, няма атропин - 1

Полските гъби, които бяха изтеглени от верига хипермаркети през юни, не са били отровни. Това показват резултатите от германската лаборатория, която направи анализ за атропин, съобщи bTV.

В средата на юни тричленно семейство от София получи хранително отравяне след консумация на яхния с гъби и беше прието в „Пирогов”. В болницата откриха атропин в кръвта им.

Гъбите бяха изпратени в германска лаборатория за изследване, защото у нас няма годна лаборатория за такива изследвания. В Германия не са открили токсин и в подправките на ястието.

Пред bTV и полският производител, и вносителят обявиха, че ако се докаже, че в гъбите им няма атропин, ще съдят държавата заради загубите си за поне 50 хиляди лева.

Факти.бг припомня, че на 15 юни БАБХ наложи забрана за реализация и изтегляне от обектите на Кауфланд в страната на всички налични количества култивирани печурки. Инспектори към БАБХ изискаха от търговската верига документите за произход, годност и качество на всички видове гъби предлагани във веригата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    То в Германия няма работещи германци,да се провери кой точно е направил тая проба,може пък да е поляк.Не стига че им ядем боклуците,ами щели да ни съдят.
    Ужас,е.ахти демокрацията,направо си е анархия.

    Коментиран от #2

  • 2 към:1

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    анархия е когато дрънкаш без да си сигурен. Точно както са направили от БАБХ, но ние ще плащаме сега.
    А боклуци си ял винаги, но както се оказа, тези гъби не са от тях.