Last news in Fakti

22 Юни, 2016 18:24 1 841 0

"Пирогов" не се ангажира с позиция за причината за отравянето на пациентите

  • пирогов-
  • позиция-
  • отравянето-
  • пациентите

"Пирогов" не се ангажира с позиция за причината за отравянето на пациентите, които преди седмица бяха настанени в столични болници след консумация на заешка яхния.

Според самите пациенти отравянето е причинено от гъби, закупени от голяма търговска верига.

Изпълнителния директор на "Пирогов" проф. Стоян Миланов заяви: При пациента, който беше хоспитализиран след отравяне, в хода на диагностиката е установено наличие на Атропин в телесни течности. Установената субстанция е отговорна за клиничните симптоми. Обсъдено е и възможно отравяне с диворастящи гъби. Пирогов " не се ангажира с позиция за причината за отравянето на пациента. Единственото, което може да коментираме по този случай, касае медицинската страна на случая - в телесни течности на пациента има Атропин. Как е попаднал в организма му - дали чрез храна, подправки и др. , е въпрос от компетенциите на други институции.

В началото на миналата седмица мъж, съпругата му и нейният баща бяха настанени в столичните "Пирогов" и "Александровска" болница със симптоми на хранително натравяне след като са консумирали заешка яхния с лук, моркови и култивирани печурки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА