Last news in Fakti

12 Юли, 2016 01:30 1 252 0

D2 feat. Миленита с нов сингъл и видео

  • d2-
  • миленита-
  • сингъл-
  • видео

„Мираж“ разказва истински истории и спомени в снимки

D2 feat. Миленита с нов сингъл и видео - 1

Общото парче на D2 и Миленита вече е факт. Песента “Мираж” се ражда още през 2007 г., когато Митко Кърнев, Дидо и Александър Обретенов от D2 написват парчето при едно от техните творчески бягства от града. През 2014 г. сингълът влиза в последния им албум “Феникс”.

Песента е любима на групата и много искат да я чуят допълнена с красив женски вокал. Eдинодушно решават да поканят Миленита. Изпращат й песента, след нейната положителна реакция заедно презаписват парчето, и новият вариант на “Мираж” вече е факт.

Текстът се ражда по време на съвместна работа между Александър Петров и D2. Микс: Димитър Ганчев, Мастеринг: Joe Laporta, мастерирал албуми на David Bowie, Foo Fighters, Tiesto.

Във видеото към “Мираж” има много снимки от личния архив на музикантите от D2 и Миленита. Детски, смешни, откачени, от концерти, или просто любими моменти с любими хора се редуват с кадри, символизиращи пътуването през живота. Режисьор е Васил Стефанов.

Междувременно D2 се готвят за най-високия рок концерт, правен някога в Европа – на връх “Мусала”. Събитието, в което ще вземат участие и Odd Crew ще се състои на 30 юли на югозападния склон на “Мусала”, на 40 метра под самия връх.

Организатори са радио "Тангра Мега Рок" и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН. Безпрецедентният концерт е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очаква се десетки доброволци да се включат и подкрепят тази чиста и благородна кауза -"За чиста и защитена Рила".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА