12 Август, 2016 04:15 8 280 3

5 трика как да се справим с махмурлука

  • махмурлук-
  • последици-
  • да се справим-
  • лекувам-
  • съвети-
  • трик-
  • вода-
  • плодови сокове-
  • движение

Не е нужно последиците от алкохола, изпит предходната вечер, да съсипват деня ви

5 трика как да се справим с махмурлука - 1

Попитайте 5 различни човека как се лекува махмурлук и е почти сигурно, че ще получите 5 различни отговора, някои от които изключително нелепи и безумни. Пий това, яж онова, направи така... и още куб съвети, които би трябвало да ви помогнат да се справите с ужасяващите симптоми, които алкохолът, изпит предходната вечер, ви е причинил на сутринта.

За съжаление не съществува реален лек за махмурлук. Нещата, които ви помагат да лекувате симптомите често зависят от това, което тялото ви преживява и метаболизмът ви. Независимо от това обаче, има няколко трика, за които повечето хора биха се съгласили, че са невероятно полезни.

Предлагаме ви 5 от тях, които може би ще помогнат и на вас следващият път, когато се събудите с махмурлук.

1. Пийте вода и после пийте още вода

Хидратацията заема челно място в почти всеки списък, така че в подобна ситуация, съветът за водата, звучи като клише. Но приемането на вода, повече вода, е от решаващо значение.

Водата е най-близкото нещо до магически еликсир, с което хората разполагат. Така че, ако търсите някаква възстановителна отвара най-добре е да започнете с чаша вода.

Водата е особено полезна, когато сте с махмурлук, защото консумацията на алкохол често води до дехидратация, особено ако толкова много сте се забавлявали, че сте забравили да пиете вода между чашите алкохол.

2. Движете се, но бавно

Има много спорове за това дали упражненията наистина лекуват махмурлук. Някои се кълнат, че една хубава тренировка би помогнала в случаите, когато сте прекалили с напитките предходната вечер. Други твърдят, че изобщо не трябва да се движите, освен ако не се местите от леглото на дивана. Оказва се обаче, че и двата варианта не са добро решение. Лекът е някъде по средата.

Добре е да се движите, но не прекалено. Направете една обиколка на дома си. Разтегнете се, разходете се до кухнята, за да пиете вода.

Тъй като вече сте дехидратирани, усилената тренировка може да направи ситуация още по-лоша. Освен това упражненията няма да накарат тялото ви по-бързо да се справи с алкохола, натрупан в организма ви.

3. Пийте плодови сокове

Оказва се, че соковете, с които сте смесвали питиетата си предходната вечер, могат да направят живота по-приятен на вкус, дори и след като забавната част е приключила.

Плодовите сокове помагат на тялото ви да премине през болката, причинена от махмурлука и го насърчават да се излекува по-бързо. Портокаловият сок и сокът от грейпфрут ще ви осигурят обилно количество вода и естествени захари, които тялото ви да абсорбира по пътя към възстановяването. Доматеният сок е още една добра възможност, защото веществата в него се борят с възпалението и предлагат изобилие от проста захар, която помага на тялото ви да намери сили да се възстанови.

4. Оставете кафето

Кафето не е сред най-добрите приятели на махмурлука.

Кофеинът е диуретик, което означава, че може да накара вече дехидратираното ви тяло да се чувстват по-зле. Така че, ако наистина имате нужда от чаша кафе - изпийте я, но се уверете, че заедно с нея ще изпиете поне половин литър вода.

5. Дайте едно рамо на черния си дроб

Черния дроб е органът, който се справя с всички токсини в тялото ви и функцията му е от решаващо значение след една нощ на пиене.

Вземането на мерки в помощ на вашия черен дроб може и да не помогне веднага на състоянието ви, но това е нещо, за което трябва да мислите в перспектива. Има храни и хранителни добавки, които помагат за възстановяването на клетките и предотвратяват дългосрочно увреждане на вашите органи.
Тъмните листни зеленчуци като кейл, спанак и лапад, са пълни с химични съединения, които се грижат за черния ви дроб. Ако тези три зеленчука не са ви по вкуса пробвайте други здравословни зеленчуци като броколи, цвекло, артишок и карфиол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидона

    0 1 Отговор
    Най доброто средство си остава сутринта на гладно една студена биричка!
  • 2 КТК

    0 0 Отговор
    По аптеките се продава "МАХМУРЛЕК" аз съм доволен - върши работа.
  • 3 Бат Саше

    1 0 Отговор
    Махни пиенето, да не те махне то! Това е единственият лек за махмурлук.