Last news in Fakti

29 Август, 2016 01:45 1 261 0

Използвайте подходящ шампоан

  • шампоан-
  • коса-
  • подходящ

Колкото повече продукти за грижа за косата се предлагат, толко по-трудно за нас е да изберем подходящото средство. Въпреки това ви предлагаме няколко стъпки, чрез които да определите кой шампоан е най-подходящ за вас.

1. Избирайте шампоана с повишено внимание. Онзи, който не отговаря на потребностите на вашата коса, я кара да се замърсява бързо, да се омазнява или изсушава, да стърчи. Освен това може да предизвика алергични реакции, поява на себорея и други дерматологични проблеми.

2. Избирайте шампоана според вашия тип коса. Типът коса се определя от типа кожа на главата. При повишена активност на мастните жлези, косата става мазна, с мазен блясък. Неподходящият шампоан може да задълбочи проблемите, затова най-доброто, което можете да направите за себе си, е да посетите дерматолог, който ще ви каже какво точно да търсите.

3. Колко пъти да се мие косата? Най-добре е 1-2 пъти седмично. Ако се измива прекалено често, става суха, тъй като я лишаваме от естествените й мазнини. Мазната коса трябва да мием веднъж на 3-4 дена, а сухата – 5-7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА