Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 16:14 2 042 2

Учени откриха причина за аборта и безплодието

  • аборт-
  • безплодие-
  • учени
Учени откриха причина за аборта и безплодието - 1
Учените доказали твърдението с лабораторни опити

Учени от Кралския колеж в Лондон откриха ензим, който в големи количества пречи на забременяването, а в прекалено малки количества води до спонтанен аборт.

Изследователите се опитали да обяснят причината за стерилитета на 106 жени. Всички най-често срещани причини за проблеми със забременяването били отхвърлени от лекарите. След задълбочени тестове учените открили, че голямото количество на ензима SGK1 в матката на жените пречи на забременяването и обратното, ако жената има значително по-ниски нива на ензима завършва със спонтанен аборт.

За да потвърдят връзката между SGK1 и безплодието, учените доказали твърдението с лабораторни опити върху мишки. Резултатите показват, че завишените нива от ензима правят невъзможно износването на ембриона.

Според учените новото откритие от една страна може да намери решение на проблема с безплодието на много двойки, а от друга страна може да се използва за създаването на нови противозачатъчни с високо съдържание на ензима, които ще предотвратяват забременяването.

 

Информация на БГНЕС
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 акад. Николай Петков

    0 0 Отговор
    Ученият който е открил тази причина за абортите и безплодието е българин който живее,учи и работи в Лондон.
  • 2 БАФЛЪР

    0 0 Отговор
    може, може може МОЖЕ МОЖЕ МОЖЕ!

    Я СИ НАПРАВЕТЕ ПРОКЛЕТОТО ПРОУЧВАНЕ, ИЗВЕДЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ И

    ТОГАВА МИ ПИШЕТЕ НОВИНАТА!!!