Last news in Fakti

8 Септември, 2014 13:33 2 497 0

Хапчета за аборт по интернет вкараха американка в затвора

  • аборт

Американка беше осъдена на 18 месеца затвор по обвинение, че е дала на бременната си дъщеря хапчета, предизвикали аборт, съобщава Ройтерс.

39-годишната Дженъфър Ан Уолън се призна за виновна, че е купила от интернет въпросните медикаменти. Тя е самотна майка и работи като болногледачка по домовете в Уошингтънвил в Пенсилвания.

Пред съда тя обясни действията си, защото 16-годишна й дъщеря забременяла и не искала да задържи бебето. Това принудило Дженифър Уолън да купи хапчета за аборт по интернет. Съдът обаче я призна за виновна, защото не е спазила законовото изискване в щата Пенсилвания въпросните медикаменти да се дават само по лекарско предписание.

Дженифър Уолън трябва да излежи между 12 и 18 месеца затвор, да плати глоба от $1000 и да положи 40 часа обществено полезен труд след освобождаването си.

По време на съдебния процес Уолън заявила, че най-близката клиника за аборт е била на 100 км. от Уошингтънвил в Пенсилвания. Освен това дъщеря й нямала здравна застраховка, която да покрие лекарската манипулация по прекъсване на бременността. Все пак дъщеря й била откарана в болница след като след изпиването на хапчетата получила обилно кръвотечение и болки в корема.

През януари съд във Флорида осъди мъж на 13 години затвор и $28500 глоба по обвинение, че е дал на бременната си приятелка хапчета за прекъсване на бременност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА