19 Октомври, 2011 19:05 773 0

Вишните намаляват депресията

  • вишни-
  • депресия

Най-добрият начин да се отървете от депресията, лошото настроение и да се справите с т.нар. синдром на хроничната умора е вишната, откриха американски експерти.

 
Вишните трябва да присъстват в ежедневното ни меню, съветват американските специалисти. Те откриха, че положителните й свойства се дължат на високото съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти. Достатъчно количество от тях осигуряват силен имунитет и красота.
 
Лекарите препоръчват да консумираме по-често вишни. Според тях една от основните причини за умората е липсата на плодове и зеленчуци в менюто. Вишната е полезна още, тъй като съдържа голямо количество калий, важен за сърдечно-съдовата система. 
 

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА