Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 13:02 1 030 0

Медиците от Спешна помощ в София отново на протест

  • медиците-
  • спешна помощ-
  • софия-
  • протест

По думите на Москов, до края на месеца ще има промени в работата на медиците

Медиците от Спешна помощ в София отново на протест - 1

Една част от екипите на Центъра за спешна помощ в София излязоха на спонтанен протест днес сутринта заради забавяне на средства и недостиг на лекари в центъра.

Медиците протестират заради забавени средствата за допълнително материално стимулиране за извънреден труд, както и заради голямото текучество и липсата на лекари и сестри в центъра.

По думите на директора на Спешния център в София д-р Георги Гелев едни и същи медици – шепа хора, всеки път протестират. Въпреки думите си той прие на среща протестиращите.

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви от своя страна, че основният проблем е липсата на ясен регламент, дали обажданията на телефон 112 наистина са спешни. Петър Москов обясни, че до края на месеца ще има промени в работата на медиците.

„Възможно ли е на едно дежурство да има 200 или 300 повиквания, голяма част, от които не са свързани с реална спешност. За тази цел с моя заповед са валидирани протоколите за определен тип въпроси, както работи всяка една спешна структура по света, в което става ясно на втория или на третия въпрос - какъв тип по спешност, по цвят - червено, жълто, зелено и така нататък, одобрява се това нещо и линейката тръгва със съответната спешност. Тези протоколи ще бъдат въведени в рамките още на този месец, тестово, след обучение на работещите вътре и на работещите в Спешна помощ, за да свикнат с новия начин“, заяви Москов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА