Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 08:49 1 294 0

София иска Европейската агенция по лекарства вместо Лондон

  • лекарства-
  • агенция-
  • брекзит-
  • медицина
София иска Европейската агенция по лекарства вместо Лондон - 1

България ще подаде искане седалището на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) да бъде преместено от Лондон в София. Това научи “24 часа” от правителствени източници. В момента българското правителство изготвя аргументация защо след Брекзит агенцията трябва да бъде преместена в България.

Искане за ЕМА вече е подала и Хърватия България ще кандидатства и за още две от европейските институции, които в момента са със седалище във Великобритания - Европейския банков орган и ЕБВР. За тях обаче трудно ще се преборим с Франкфурт, който се превръща във финансовия център на ЕС след излизането на Лондон, обясниха от правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА