Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 09:27 3 939 3

Алкохолът удължавал живота на жените

  • алкохол-
  • жени-
  • здраве-
  • живот

Жените, които пиели няколко алкохолни питиета на месец или дори повече от три на седмица през годината преди сърдечен удар, са живели по-дълго от тези, които никога не посягали към чашката.

Откритията на американско изследване, публикувано в American Journal of Cardiology, се прибавят към доказателствата, че всеки вид алкохол може да е полезен за сърцето.


Няма разлика при различните видове напитки, подчертава Джошуа Розенблум от Харвардското медицинско училище, ръководил изследването. "Последните данни показват, че благотворен е самият алкохол".


В периода след сърдечния пристъп също е имало понижен риск от смърт за жените, които пиели вино, бира или нещо по-твърдо, открили са Розенблум и колегите му.


Според тях едно питие дневно е добра цел, ако можете да бъдете "дисциплинирани". Изследването е проведено с участието на над 1200 жени, претърпели сърдечен удар, наблюдавани в продължение на поне 10 години.


Пиещите са били изложени на 35% по-нисък риск. Проблемът с алкохола е, че в малки количества той може да бъде полезен, но по-големи количества е доказано вреден.

Информацията е на БГНЕС/Ройтерс
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    1 0 Отговор
    Пияна жена - весела къща!!!
  • 2 Jesika

    0 0 Отговор
    Нннназдравееее! Хлъц
  • 3 тран

    0 0 Отговор
    Пияна жена,съдран чувал и въобще заглавието на статията е поредната измислена глупост!При жените някои ензими са по-малко и не разграждат алкохола като мъжете,затова трябва да внимават,особено с концентратите!А и каквито са лабилни.....