Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 15:10 5 628 0

Уникална дърворезба се ражда в „Шейново”

  • уникална-
  • дърворезба-
  • ражда-
  • "шейново"
Уникална дърворезба се ражда в „Шейново” - 1

Уникална дърворезба се ражда в „Шейново”. Четириметрово дърво в двора на  болницата с уникална дърворезба ще  посреща родилките след около седмица.


Дърворезбата  изобразява две вериги ДНК - едната е мъжката а другата е женската. На тях са закачени всички зодии. Дърворезбата  сама по себе е уникална и ще радва погледите на всички посетители на болницата. Творецът е скулпторът Алексей Алексиев. 

Той преди време  украси  и друго дърво  на „Цариградско шосе” в София. И това не е единственото, но за съжаление много от творбите му са били заличени. С длетото и чука обикновено Алексиев експериментира върху дървото и работи с това, което му предоставя материала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА