Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 17:36 3 147 0

Лесен коледен венец с телена закачалка за дрехи

  • празници-
  • украса-
  • коледен венец

Закачалките от химическото чистене не са удобни за домашна употреба, но не бързайте да ги изхвърляте. Сега ще ви покажем няколко интересни идеи за коледен венец, които можете да направите съвсем лесно, само с помощта на клещи, тънка тел и малко украса, съветват авторите в 1001idei.com.

А с настъпващите Коледни празници, украса има буквално навсякъде! Цветна хартия, лъскави играчки за елха, гирлянди, панделки – всичко може да влезе в употреба.

А защо вместо да купуваме изкуствени продукти, не ползваме красотата на природата – намерете клонки от елха или друго иглолистно дърво, малко шишарки и погледнете нашите идеи по-долу.
Но преди да пристъпим към украсяването, ще трябва с помощта на клещи да придадем на телената закачалка подходяща форма. На снимката долу се вижда идеално - пробвайте внимателно да оформите закачалката, както е показано, а ако ви се вижда сложно, не се притеснявайте да поискате помощ от някой с по-твърда ръка.

И така – теленият венец е готов, започва забавната и креативна част! Ако сте успели да си намерите шишарки, можете да ги боядисате леко в бяло по краищата или да ги напръскате с лъскав спрей, а защо не и да боядисате с интересен лак за нокти. Украсените шишарки прикрепете към закачалката с помощта на дебел конец или тънка тел. А ако искате да се улесните, можете да направите основа от клонки – не е задължително да са зелени.

Друг, много лесен и бърз вариант на коледен венец, можете да направите само с гирлянди:

А ако добавите и играчки, се получава доста добър резултат:

Венците от цветна хартия също са страхотна идея – те се правят най-лесно:

Едни от най-ефектните венци стават само с нанизани играчки. Е, малко по-скъпичко ще ви излезе, но пък ефектът е страхотен!

Ако искате да сте еко – може да направите венеца си от рециклирана хартия. Добавете малко цветен детайл с панделка или две-три играчки, ако ви се струва скучен.

Текстилната лента също е много добра идея за изработване на венец. Вижте какви красиви венци стават от парчета цветен плат или панделки:

Разбира се, вашият коледен венец може да бъде комбинация от всички идеи дотук. Важното е да се забавлявате и да сте доволни от резултата! Желаем ви весели празници!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА