Last news in Fakti

1 Декември, 2016 01:16 1 342 1

Натали Портман скочи срещу сексизма

  • портман-
  • сексизъм-
  • жени-
  • холивуд

Въпреки че скоро ще видим актрисата Натали Портман в ролята на една от най-емблематичните жени в американската история - Жаклин Кенеди, актрисата изригна срещу сексизма в Холивуд. Тя заяви, че е щастлива, че има шанса да изиграе главната роля в "Джаки", но това не означава, че ще си мълчи за неравнопоставеността, която имат жените в Холивуд.

В последното си интервю, 35-годишната носителка на Оскар изтъква липсата на по-дебелички актриси в модерните филми, и отбелязва, че в лентите от 50-те и 60-те години на миналия век са се правели сценарии с по-силни женски роли вътре.

"Дори и да е имало сексистки коментари, главните герои във филмите обикновено са били жени, които са силни личности", казва тя. "Сега имам чувството, че всички филми се правят за бели мъже, които са подкрепяни от някоя красива девойка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 0 Отговор
    Това да и е проблема. Цялото им обществяо е свикнало със секситките забележки, върти-сучи все на ебане го обръщат, дори в рекламната индустрия се ползват масово подсъзнателни сексистки изрази за привличане на вниманитето.