8 Декември, 2016 15:00 2 061 3

Жени, мъжете не четат мисли!!!

  • жени-
  • мъже-
  • отношения-
  • мисли

Мъжете и жените мислят по различен начин. Ето защо рядко може да се постигне пълно разбирателство между двата противоположни пола.

Жените често просто не знаят какво искат. Тоест знаят донякъде, но не могат да го изразят напълно ясно и дефинирано.

Мъжете пък са по-буквално мислещи същества и им е необходима по-ясна формулировка на женските желания. Повечето партньори наистина искат да отговорят на нуждите на своите нежни половинки, само че все още не са се научили да четат мисли. Това кара жените да се чувстват разочаровани и да се отдръпват от половинките си.

Дами, само с намеци не става! Трябва и повече конкретика, ако искаме наистина да сме разбрани и обгрижвани, съветва az-jenata.bg.

Кои са най-погрешните вярвания на жените, които ни пречат да получим онова, което наистина искаме?

1. „Той трябва да знае...“

Всъщност защо трябва да знае? Защо се очаква от един мъж да разчита всички знаци на тялото на половинката си, думите ѝ, разсъжденията ѝ, мотивите за изказванията и забележките ѝ. Нима всяка жена може да твърди със сигурност, че разбира напълно половинката си и не се налагат разяснения?
Това е напълно невъзможно. Не можем да влезем в главата на човека срещу нас, колкото и да ни се иска. Ето защо трябва да говорим, обясняваме, разясняваме и коментираме. Само така ще можем да изразим най-правилно какво искаме, а и партньорът ни най-накрая ще ни разбере.

2. „Ако непрекъснато му казвам какво искам, той ще го прави само заради мен, а не защото наистина го иска.“

Това си мислят много жени. Те тайно се надяват мъжете им да имат същите желания и намерения като тях. Трудно ни е да повярваме, че хората и най-вече мъжете и жените са наистина различни и няма как разбиранията и стремежите да се припокриват напълно. Просто е невъзможно. На света не съществуват двама идентични човека, дори и най-близките.
Трябва да сме доволни, когато партньорът ни проявява желание да изпълни искания, да е съпричастен с нашите мисли.

3. "Аз не съм сигурна какво точно искам, но той трябва да е.“

Странно защо, но жените сме склонни непрекъснато да мислим точно това без да си даваме сметка, че не можем да изискваме нещо от другите, което ние самите не знаем и не можем да определим.
Ако наистина не знаете какво искате и очаквате от отношенията си, вероятно изобщо не трябва да сте двойка. Ако обаче искате да сте с дадения човек, трябва наистина да положите усилия да изясните какво искате и очаквате във всеки един момент. Това е процес на непрекъсната комуникация, която дава повече информация, отколкото предполагате.

4. „Просто се надявам той да се сети, защото не искам да изглеждам отчаяна и нуждаеща се.“

Преглътнете гордостта си и се научете да говорите, а не да разчитате на молитви и намеци. Имаме право само на един живот и трябва да извлечем максималното от него. Дълбоките желания трябва да бъдат изразявани на глас, ако наистина искаме да бъдат чути и сбъднати.
Признак на отчаяние е, когато се молим и повтаряме едно и също нещо с години без партньорът ни да се вслуша в думите ни. Когато обаче изразяваме нуждите си без да ги натякваме и натрапваме, това не е отчаяние, а признак на зрялост спрямо себе си и спрямо партньора си. Така се гради връзка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    2 0 Отговор
    Вениии.Ще споделиш ли телефона си,че не мога да гадая.
  • 2 fuck nazis

    3 0 Отговор
    Четат мъжете мисли но не са женски !
  • 3 batVasko

    1 0 Отговор
    Авторката явно иска да се хареса на мъжката аудитория, но такива жени няма :)