Last news in Fakti

10 Декември, 2016 13:00 1 906 0

Урок по летене с .. деца на самолет

  • самолет-
  • деца-
  • съвети-
  • препоръки

Има хора, които смятат летенето със самолет за истински ад. Някои от тях използват различни ритуали преди полет: изпиват купища успокоителни, пъхат в джобовете си тонове ментови бонбони, зареждат плеърите си с релаксираща музика и стискат здраво в ръцете си някой изпитан в годините талисман. Но всъщност няма особено работещи „оръжия“ срещу този страх – човек просто трябва да свикне да живее с него или… да си направи дете.

Да, вярвате или не, много от гордите притежатели на аерофобия се разделят с уплаха си скоро, след като станат родители. Причината? Родителите на борда изпълняват „мисия“, която държи настрана дори най-мрачните им мисли – да накарат бебето да стои мирно и тихо на седалката в продължение на нужния брой часове.

Може да откриете най-различни напътствия за укротяване на малки пътешественици. Bremenna.bg предлага един кратък списък с ТОП 3 съвета за летене със самолет с дете.

1. „Не давай на детето да пие никаква вода, преди да излетите!“.

Тази на пръв поглед безумна идея всъщност е много работещо решение. Целта е детето да пие вода по време на излитане, защото преглъщането някак спомага изравняването на налягането в ушите и елиминира една от потенциалните причини за дискомфорт – шумът в ушите, който мъчи и много възрастни пътници.

2. „Купи на детето нови играчки!“.

Дори и да сте от родителите, които избягват да купуват играчки и други джунджурии (книгите правят изключение) без повод, приемете летенето със самолет за достатъчно добър повод, за да добавите няколко нови попълнения към колекцията с играчки на вашето дете. Тези малки радости се справят чудесно с отвличането на вниманието на малки хора.

3. „Нищо няма да му стане на детето от малко сладко!“.

Две-три неща с шарени опаковки, които обикновено са от "забранения списък" на много родители, ще ви бъдат полезни съюзници в отвличането на вниманието на детето по време на полет – бисквитите от телевизионните реклами може и да не са най-полезната храна на света, но определено вършат добра работа, когато става дума за омилостивяване на миниатюрни пътници.

И накрая – нещо, което не е част от този ТОП 3, но въпреки това е важно. Децата са способни повече от всеки друг да попиват емоциите на околните. Затова, както казва сладкодумният Карлсон: „Спокойствие и само спокойствие“. Това може би е най-добрият съвет, който един родител може да последва преди, по време и след самолетен полет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА