Last news in Fakti

7 Януари, 2017 13:00 5 694 0

Тенденции в интериора за 2017 година

  • тенденции-
  • интериор-
  • цветове-
  • материали-
  • корк

Тенденциите в интериорния дизайн за 2017 година са ориентирани в посока устойчивост и практичност. Материалите и цветове, които са модерни, са вдъхновени от природата и излъчват спокойствие и топлина. Ето и кои ще бъдат главни действащи лица в интериора,според rozali.com:

Материали

Коркът е стилен материал, които използван за облицоване на стените добавя текстура и изолира пространството от шум и студ – предимство, което е много удобно за големите жилищни блокове с тънки стени.

Освен като материал за облицоване на стените в дома, върху който лесно магат да се закрепват списъци със задачи и снимки, коркът може да присъства в интериора ви тази година под формата на холна маса или масивна табуретка.

Друг много модерен материал, който освен за подова настилка ще бъде актуален и за декориране на стените в дома е теракотът.

Подходящ за подчертаване на индивидуалността на пространството, този материал ще бъде най-актуален с матово покритие. В цветово отношение се залага на топлите земни нюанси от палитрата на червеното, оранжевото и жълтото.

Вдъхновени от природата и естествените материали, интериорните дизайнери ни предлагат да заменим фабричните мебели в дома си с такива, които са направени от необработен материал. Дървото в този смисъл предлага най-голяма свобода и възможност за експерименти. Без значение дали става въпрос за маса от стеблото или стол от дънера му, в основата стои идеята за внасяне на дивата природа в интериора.

Смелите експерименти се отнасят основно за смесването например на мрамор, дърво и керамика при обзвеждането на банята.

Цветове

Вдъхновени от стремежа да създадат осезаема среда, актуалните земни нюанси в интериора – кафяви, зелени, жълти и червени цветове внасят хармония чрез своите фини пастелни и меки неутрални нюанси, имащи за цел да формират уютно пространство подходящо за релакс.

Към бежовите цветове се добавя нотка сиво, което ги прави по-гъвкави и лесни за комбиниране. Земните нюанси, които имитират глина, дърво и камък са все така модерни.

Тактилността се постига чрез различни текстури като хартия, вълна, лен, растителни влакна.

Постмодернистката вълна продължава да бъде актуална в лицето на наситени и дръзки цветове като прасковено, лимоново жълто, синьо-зелено, които се съчетават с наслояване на различни материи, черно-бели графики и оптични илюзии.

Мастилено сините нюанси се съчетават с метала като материал, за да създадат по сдържан декор, препратка към индустриалния стил. Тъмно сивото също е актуален цвят за тази година, като по-смелите и авантюристично настроени сред вас могат да заложат на този цвят за стените на спалнята или всекидневната. По-този начин се създава дълбочина на пространството и поле за експерименти при декорирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА