Last news in Fakti

24 Януари, 2017 23:17 13 966 28

Снимката от нас - заглавието от вас

  • снимка-
  • заглавие-
  • кола

Някъде по света още ползват това средство за предпазване на автомобила. Спомняте ли си го?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    31 2 Отговор
    МНОГО Е ХУБАВО КОЛАТА ДА НИ Е ПОКРИТА СЪС БРИЗЕНТ
    НО АКО Е НА УЛИЦАТА ЩЕ НИ ГО ОТКРАДНАТ НАЙ ВЕРОЯТНО

    Коментиран от #16

  • 2 Бате Слави

    33 1 Отговор
    Ееееееей,хубавия кон,брат ми,и под скъсания чул си личи!!!
  • 3 тони

    7 3 Отговор
    Миналата година гледах в мола на стамболийски някаква много спортна кола, покрита с покривало, май беше ферари...
  • 4 УХИ

    2 5 Отговор
    Подготовка за летните пътища на малката винетопродавачка...
  • 5 onq s konq

    9 26 Отговор
    понеже имам гараж само на вилата но не и в двора на блокчето ми в града където пребивава от пролетта до есента,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПОКРИВАМ с подобно "пособие"Предпазва от слънце,птичи екскременти и най-вече от прах.А запрашено черно БМВ...не е БМВ:)

    Коментиран от #6

  • 6 Гад

    25 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти си завършен комплексар Конски. Идеалния клиничен случай.
  • 7 гощо

    10 1 Отговор
    Човека си пази ретро Ягуара!!!!
  • 8 mediator37

    8 5 Отговор
    Няма нищо срамно с такова пособие да си покриваме колите, помня го от времето на соца. Лек отзвук на тази практика са сенниците за предно стъкло, които се поставят отвън и с две тънки ушички се защипват при затварянето на предните врати. Външното покривало пази стъклото от вятър с песъчинки по плажовете и колата остава по-хладна в сравнение с вътрешния сенник.
    Много къмпингари и дори плажуващите само за 5-6 часа време слагат картони на гумите за да не се опичат от слънцето.
  • 9 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    10 8 Отговор
    За да има смисъл от бризента, трябва преди покриването колата да е суха, а това е възможно в много малка част от годината. Ако се случи колата да ни потрябва непосредствено след или по време на дъжд, тогава трудно ще сгънем, а и няма къде да приберем мокрият бризент, после трябва и да го сушим.... Ако бързаме, дори в нормални условия- сгъването и разъването на бризента отнема много ценно време. И в крайна сметка- ползата от запазването на колата, дори и да приемем, че тя е значителна, няма да е за нас, а за следващият собственик. Просто защото в днешно време никой не кара колата си повече от 5-8 години. Или караш само нови, или само втора, или само трета употреба. Просто ползването на тези отделни категории в живота на автомобила е разделено според финансовите възможности на собствениците.... Всичко това прави бризента безсмислен в наши дни, освен ако сте богаташ с огромен собствен автопарк- за дълго съхранение на колите....

    Коментиран от #18

  • 10 потребител

    7 3 Отговор
    По соца беше актуално,защото за една кола се чакаше 20 години и си беше събитие когато я вземеш,всяка неделя все някой излизаше да и удари един парцал и целият блок го гледаше някои със завист други обичаха да дават акъл,а сега от коли повече няма и смея да твърдя и за всеки джоб.
  • 11 Morgoth

    2 5 Отговор
    Колата е кабрио - или и е съдран гюрука и си чака сервиза да му доставят нов или собственика е възрастен и просто си държи на навиците от едно време.
  • 12 потребител

    5 2 Отговор
    По соца беше актуално,защото за една кола се чакаше 20 години и си беше събитие когато я вземеш,всяка неделя все някой излизаше да и удари един парцал и целият блок го гледаше някои със завист други обичаха да дават акъл,а сега от коли повече няма и смея да твърдя и за всеки джоб.
  • 13 БОКО

    6 5 Отговор
    Това е автомобила на бг студент на ,който баща му е ЧЛЕН на висшия съвет на БСП!
  • 14 monaxa

    4 3 Отговор
    Следващият проект на Кристо Явашев..
  • 15 Българин

    5 2 Отговор
    Може да се ползва, ако не ползваш колата всеки ден. Иначе кой ще си играе да разпъва и събира чергило всеки ден. И ако е валяло дъжд или сняг и мокро. Мерси, не!
  • 16 BKPto

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Васичка Атанасова":

    Ще откраднат брезента, ако е в бивша соц. държава! Така като гледаш тези окосени градинки, културна среда и добре похарчени (неокрадени) данъци мислиш ли,че това е раша или нещо от сорта. Според мен е някъде , към където се стремят децата на соц. върхушките. Докато тука бленуваме за опашки за банани и луканка с връзки...
  • 17 Батката

    4 4 Отговор
    След свалянето на номерата, му остана само да я покрие червен брезент и да чака Курнелия да спечели изборите, че да промени закона!?
  • 18 Бай хой

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ":

    Проблема с влагата се решава като вместо бризент използваш брезент.
  • 19 АВТ

    8 0 Отговор
    80-те години бяха много популярни за кратко, после се разбра че имат един ужасен дефект. За месец на софийска улица събираха толкова мръсотия че практически няма как да го свалиш без да се налага после да се търкаш в банята с телена четка и белина за да добиеш човешки вид.
  • 20 Иван

    2 0 Отговор
    Един приятел, който е тенекеджия и бояджия на коли от доста време ми каза, че брезентите са вредни за боята и лака на колата, не помня точно защо. Също спомена нещо за мухлясване от влагата. Изводът беше, че е по-добре на открито, без брезент.

    Коментиран от #21

  • 21 Иван Господинов

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Прав е! То е все едно колата да седи под един мокър мухлив компрес. просто ускоряваш корозията. Докато я завиваш пък я отриваш хубаво с песъчинките които са полепнали от карането. Такова нещо има смисъл само за суперскъпи коли които се съхраняват в климатизирани гаражи след прецизен детайлинг. Пази ги от любопитни погледи и евентуално прах ако влизат външни хора. Принципно аз полазвам такова покривало за мотора но там нещата са малко по-различни. Когато паркирам на непознат паркинг примерно пред хотел. Оставям го първо да изтине после слизам заключвам му дисковете, кормилото и с верига през седалката. Едната заключалка е с аларма нея я слагам на супер завъртяно място на задната гума и го завивам поне да не предизвиква любопитство. Когато е изстинал покривалото се захваща и отдолу. Но това е само за нощувка. Зимата когато го зазимявам го измивам идеално и пак седи завит да не се праши в гаража
  • 22 Бризент

    1 1 Отговор
    Това е бризент. Давайте пари сега, че познах какво е, алчни страхливци!

    Коментиран от #23

  • 23 цури

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бризент":

    колата е само купчина желязо, българинът така и не го разбра.Най бързо обезценяващата необходимост
  • 24 markiz

    1 0 Отговор
    Еййй да.... Форд Фокус... покрай тези студове не се среща по улиците много често позабравихме го :D
  • 25 onq s konq

    1 1 Отговор
    Не знам защо говорите за "платнище от бризент" ,след като става дума за "покривало".Аз ползвам точно такова-пластмасово е,тънко като цигарена хартия и струва 20лв.Сменям го всеки месец,защото като се качва котката ми на двигатела и го дере с ноктите си.Ползва се само от пролетта до есента,а ефекта е повече от добър.Колкото за времето на поставяне и махане-точно 1-2 минути е.
  • 26 Арсов

    1 0 Отговор
    Имам бяла ибиза 88г,изглежда с брезент...но не е..за смяна на боята е
  • 27 ПЕЖОТО 607

    0 0 Отговор
    Абе да ви кажа честно на всички които пишете. Ако го имаш това ПОКРИВАЛО ще го ползваш ако не те мързи. Какво сте тръгнали да ми пишете моита кола това моита кола онова.ЛОША КОЛА НЯМА ИМА-ЛОШО ПОДЪРЖАНА КОЛА.Приятна вечер на всички и караите ВНИМВНИМАТЕЛНО
  • 28 Дарт Вейдър

    0 0 Отговор
    За защита от слънце е перфектно !Пази гумите и интериора! Минусът му е в мокро и дъждовно време...Все пак е хубаво да си има колата такъв аксесоар. Неслучайно някога Лади , Москвичи и Трабантчета седяха пред блоковете масово увити в брезент. Лично аз имам и си го ползвам често. А и завитата кола е скрита от чужди погледи. Мисля , че е добре да си има...