6 Февруари, 2017 05:46 5 198 2

5 ползи на ябълковия оцет

  • оцет-
  • ябълков-
  • подправка-
  • ползи-
  • здраве

Киселата подправка може да ни помогне в редица случаи

5 ползи на ябълковия оцет - 1

Ябълковият оцет е най-популярният и широкоразпространен оцет у нас. Ползите му за здравето на организма пък не са една и две много, макар и мнозина да не подозират за тях.

1. Стабилизира кръвната захар

Ябълковият оцет понижава и стабилизира нивата на кръвната захар в организма. Смята се дори, че умеренета употреба на алкохол помага на хората, страдащи от диабет тип 2.

2. Може да предпази от инфаркт

С наличието на холестерол по артериите се натрупват шлаки, които увеличават риска от инфаркт. В ябълковия оцет има хлорогенна киселина. Това е антиоксидант, който се бори срещу холестерола.

3. Лекува болно гърло

Когато човек усети първите симптоми на болно, раздразнено гърло, може да разреди ябълков оцет и вода в съотношение 1:1. Гаргара с този "еликсир" ще облекчи и предотврати усложнения при подобен проблем.

4. Предотвратява лошия дъх

Гаргарата с оцет, лекуваща болното гърло, е напълно ефективна и срещу лош дъх.

5. Засища апетита

Салатите, подправени с ябълков оцет, засищат много повече, отколкото тези, подправени с лимонов сок или зехтин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    12 0 Отговор
    Оцетът хаби имунната система, особено ябълковият, виненият е доста по-безвреден, ябълковият е полезен в много-малки количества, полезното на оцета е че разтваря мазнините - при хора които прекаляват с вредни храни може да им изчисти клетките от мърсотии, свали кръвното, намали холестеролите - и добър и лош, при хора с ниско тегло и нисък хемоглобин не са препоръчителни оцетите

    Коментиран от #2

  • 2 666

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    В ябълковия оцет има най-много калии