Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 15:48 1 218 0

Китайци с рекорд за любовни срещи

  • китай-
  • шанхай-
  • любов-
  • сватба-
  • среща

Вместо романтика, самотниците от Шанхай се сдобиха с визитки

20 000 търсещи любовта нетърпеливи и отчаяни китайци се събраха в полите на Шанхай, за да сътворят на най-масовата среща в света, пише британският вестник „Дейли телеграф“. Но да се каже, че любовта витаеше във въздуха би било пресилено. Защото стеклите се търсачи на житейската си половинка се впуснаха в обръщение на визитки картички и основна информация за себе си.

Ето как изглеждаше послание, оставено на стената на търсещите любовта: „Номер W004763, Име: Яао Куин, Височина: 1,63 м., Дата на раждане: 07.1987“. Друго пък гласи: „Живея в Шанхай, имам университетска диплома, годишен приход – от 20 000 до 50 000 юана“.

Мъжете основно търсели топлосърдечна жена, която да не е твърде красива, а да е скромна и домошарка. Минималното изискване за жените пък било собствена къща и кола по възможност.

Също както Ню Йорк и Лондон, Шанхай се е превърнал в град на обсебените от кариерата си работохолици, твърдят организаторите на масовата проява. Това лишава стотици хора от възможността да намерят  половинката на мечтите си.

Ето защо 40 агенции за запознанства в азиатския мегаполис решиха да им дадат този шанс чрез масовото събитие „Брак и Любов Експо“. Опашките от желаещи да опитат късмета си в почивните дни били толкова големи, че се стигнало до оплаквания в кметството. Интересното е, че едва трета са родители, опитващи се да уредят децата си с подходящ брак.

Масовото събитие се провело в полите на Шанхай – Темза Таун, който е копие на английско село с катедрала, червени телефонни кабинки и статуи на Пиърс Броснан и Джеймс Бонд. 

Иначе на сакралната дата 11.11.2011 г. брак в мегаполиса са сключили 5000 двойки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА