Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 12:13 2 176 0

Представят успехи в лечението на хипофизните тумори

  • хипофиза-
  • тумори-
  • света екатерина
Представят успехи в лечението на хипофизните тумори - 1
Снимка: Архив

Успехите в лечението на хипофизните тумори – акромегалия ще обсъждат лекари и водещи специалисти на 17 ноември в зала „Максима” на Университетска болница „Св. Екатерина” от 10.00 ч.

Форумът „Успехи в лечението на хипофизните тумори - акромегалия“е организиран от Клиничния център по ендокринология и геронтология. 

Водещи лекари и специалисти ще обсъждат достъп на българските пациенти до световно утвърдените практики, добрите резултати у нас и степента на подготовка на българските специалистите.

Своя опит ще представят ръководителят на Клиничния център по ендокринология и геронтология - проф. д.м.н. Сабина Захариева, председателят на Националния консултативен съвет по редки болести и началник на Клиника по педиатрия за лечение на ендокринологични и генетични заболявания - "СБАЛДБ" ЕАД, гр. София - доц. Радка Тинчева, д-р Емил Начев от Специализираната болница за активно лечение по ендокринология, неврология и геронтология „Акад. Ив. Пенчев“, доц. Инж. Димитър Стоянов – председател на Асоциацията на болните от акромегалия в България /АБАБ/

Специален гост ще бъде проф. Алберт Бекерс – бивш президент на белгийското дружество по ендокринология и ръководител на секцията по ендокринология на университета в Лиеж.

Проф. Бекерс е в България по покана на Клиничния център по ендокринология и ще изнесе лекция пред участниците на здравната конференция „Тайната на гигантите” посветена на гигантизма и акромегалията с препратки към историята, изобразителното изкуство и музиката. Той ще се включи и в 7-я Черноморски конгрес по неврохирургия.

Проф. Бекерс е автор на 565 публикации и носител на 23 награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА