31 Януари, 2019 19:11 4 382 2

Чай забавя растежа на ракови клетки

  • китайски чай-
  • рак-
  • ракови клетки-
  • изследване-
  • черен чай-
  • чай улонг-
  • улун-
  • китай-
  • борба с рака-
  • тумори

Редовната консумация на този полуферментирал черен чай намалява токсините в тялото

Чай забавя растежа на ракови клетки - 1
Снимки: shutterstock

Сорт китайски чай се оказа изключително средство за борба с рака. Той допринася за забавянето и спирането на растежа на ракови клетки в човешкото тяло. Това установиха група американски медици по време на лабораторни изследвания.

Чаят улонг (улун) от векове е сред най-предпочитаните напитки в Китай и региона и е дълбоко ценен заради лечебните си свойства. Днес по-голямата част от света е открила неговите изумителни качества и благотворният ефект, който оказва върху организма.

От години е известно, че чаят, чието име в превод от китайски означава "Черен дракон", помага успешно за отслабване, защитава сърцето и кръвоносните съдове и също така помага при лечение на рак.

Чай забавя растежа на ракови клетки

Сега, учени от университета в Сейнт Луис, щата Мисури, потвърждават неговата чудодейна способност да се бори с раковите клетки. Те стигнали до заключението, че честата консумация на чай улонг (улун) намалява възпаленията и помага за по-бързото и по-ефикасно спиране на растежа на ракови клетки в лабораторна среда.

В рамките на доклиничните изследвания специалистите тествали екстракт от този чай върху образци от туморни образувания на млечната жлеза. По мнението на онколозите, редовната консумация на този полуферментирал сорт черен чай значително намалява интоксикацията на организма и подобрява състоянието на вътрешните органи при агресивни видове раково лечение.

Екипът открил още, че в районите, където чаят улонг (улун) е неотменима част от хранителния режим на китайците, заболеваемостта от всички видове рак е с 35 до 40 % по-малка в сравнение с показателите за цялата страна.

Американските медици планират в най-скоро време да направят ново изследване, което да докаже полезните свойства на чая улонг (улун) за укрепване и стимулиране на имунната система.Чай забавя растежа на ракови клетки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Озадачен

    5 3 Отговор
    Не разбрах защо ме изтрихте ??
    За съъжаление това е съвременното състояние на проблема.
    ЖЕЛАЯ ВИ ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ С ТОЗИ ЧАЙ
  • 2 стоянов

    11 0 Отговор
    повече такива новини! повече инфо за алтернативното лечение на всичко "неличимо"!
    да знаят хората, а не да робуват на фармацевтичната мафия!