17 Ноември, 2011 13:35 4 784 5

Пастата за зъби не предотвратява появата на кариеси

  • паста-
  • зъби-
  • флуор-
  • кариес

Германски стоматолози стигнаха до извода, че новите пасти за зъби не само не предотвратяват появата на кариеси, но могат и да нарушат зъбния емайл. Оказва, че за да може флоурът да защити зъбите, неговото съдържание в пастата трябва да е много по-голямо от това, което е в момента.

Добрата паста трябва да може лесно да се отмива и да не съдържа подсладители. Абразивите в пастата играят ролята на изчистващ елемент, но ако тяхното съдържание е прекалено голямо, това може да доведе до нарушаване на емайла. Добре е да се ползва паста, чиято степен на абразивност (RDA) не превишава 100 единици на опаковка, а за чувствителни зъби – тя трябва да е не повече от 25 RDA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПТРВ

    0 0 Отговор
    Добре.... А как да разберем коя паста колко съдържа, като няма подробна информация. И коя паста за зъби е за предпочитане?
  • 2 Бай Стамат

    0 0 Отговор
    Поморин ftw!
  • 3 xxx

    0 0 Отговор
    Просто се консултирайте със стоматолага си кое е най-доброто за вас. На тези хора това им е работата все пак.

    п.п. И не вярвайте много-много на рекламите по телевизията.
  • 4 Пламен

    0 0 Отговор
    Що никой не споменава за болестта Флуороза, причинена от натрупването на флуор в организма. Който иска да попита в гугъл за какво става въпрос. А искаха да ни добавят допълнително флуор във водата ...
  • 5 Веселин Трачев

    0 0 Отговор
    Da vsichko se promenia vseki den,rasni firmi,raslichna pechalba,rasni ideali,stom i v Germania prochetoh che lekarite stanali turgovci purvo a,posle doktori,tosi svetoven model,may se e ischerpal,i 1 nov Chingis han skoro ste triabva da nameri novata vrata,kum budeshteto.