Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 07:11 1 325 0

Нова книга за ГМО-храните идва у нас

  • гмо-
  • храни-
  • джефри смит

Днес в България излиза бестселър №1 в света по проблемите на храните с ГМО – книгата „Семената на измамата“. Изобличаването на корпоративните и правителствените лъжи за безопасността на храните с ГМО е дело на Джефри М. Смит (Seeds of Deception).

Книгата се фокусира върху сериозните въпроси за рисковете за здравето, околната среда и бъдещето на планетата, на които ГМО- културите, налагани против всякакви научни и здравни стандартни, ни излагат. Представени са подробни факти за разработките, плановете на биотехнологичните корпорации, тестовете на ГМО- храните, заболяванията, провокирани от ГМО-храните, манипулациите и други, съобщавава сайтът на екокоалиция „За да остане природа в България“.

Още от съдържанието разкрива тайните на вътрешните документация на Агенцията по храни и лекарства (FDA) на САЩ, както и как учени са подкупвани, заплашвани или уволнявани, доказателства биват откраднати, а научните данни-  изопачавани или цензурирани.

Джефри М. Смит се занимава с генно-модифицирани рани в продължение на повече от десет години. Работи за организации с идеална цел и политически групи, а през 1998 г. е кандидат за конгресмен с мисията да афишира последствията от ГМО-растенията върху здравето и околната среда. По-късно става вицепрезидент по маркетинг в лаборатория за разкриване на ГМО. Джефри М. Смит често изнася лекции, говори на конференции и е широко цитиран по целия свят. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА