Last news in Fakti

4 Април, 2017 05:45 7 726 1

5 грешки, заради които не можете да се отървете от коремните мазнини

  • грешки-
  • мазнини-
  • корем-
  • отслабване-
  • коремни мазнини-
  • съвети
5 грешки, заради които не можете да се отървете от коремните мазнини - 1
Снимки shutterstock

Много хора, решени да отслабнат и да вкарат телата си във форма, се сблъскват с нещо много обезкуражително. Колкото и диети да пазят, колкото и упражнения да правят, мазнините в коремната област си остават все същите.

Зоната около корема би могла да се определи като частта от тялото ни, за която трябва да положим много по-сериозни усилия, в сравнение с други. Често хората тренират усилено и въпреки това не свалят и сантиметър от талията си.

Каква е причината за това?

Просто е.

Може би не правите нещо както трябва. Има грешки, които се превръщат в огромни препятствия по пътя към целта, а именно да се сдобиете с плосък и стегнат корем, като на моделите в списанията.

5 грешки, заради които не можете да се отървете от коремните мазнини

Вижте, 5-те потенциални грешки, които най-често се допускат, когато започнем да сваляме килограми.

Недостиг на сън

Жена, която спи в продължение на 5 часа през нощта е по-вероятно да е с наднормено тегло, отколкото тези, които спят по-дълго. При недоспиване и липса на сън ежедневно, ще се консумират храни с повече мазнини и хормонът на глада ще расте. Ако искате да сте в кондиция през деня, трябва да спите поне 7-8 часа всяка нощ. За по-добър сън избягвайте консумацията на кофеин преди сън, махнете електронните устройства от стаята си и дръжте температурата около 18 градуса.

Неправилно хранене

Натрупването на мазнини се увеличава с висок прием на наситени мазнини. От друга страна всички тези ядки, слънчоглед, сьомга, зехтин съдържат омега 3 мазнини, които имат положителен ефект върху тялото. Вие трябва да бъдете внимателни с консумацията на наситени или ненаситени мазнини.

Прекалено много сол в храната

Хората правят една голяма грешка с консумирането на сол. Те ежедневно надвишават дозата от 4 грама и така увеличават тлъстините около корема. Ако консумирате твърде много сол, водата измества кръвния поток в кожата. Променете навика си да консумирате твърде много сол, по-добре използвайте вместо сол различни подправки.

Консумирането на газирани напитки

Ако се пият дори само по две чаши на ден газирани напитки, мазнините по корема ще се натрупват 5 пъти по-бързо. Има огромно количество захар в газираните напитки и те са пълни с безполезни калории. Газираните напитки предизвикват повече глад, а това е последното нещо, от което се нуждаем.

Липсата на магнезий

Магнезият ще има ефект върху загубата на тегло и подобряване на формата на тялото ви. Приемът на магнезий е свързан с нивата на глюкоза и инсулин, които са индикатори за затлъстяване. Магнезият е полезен за сърцето, нервите и мускулите. Ензимите участват в много процеси в организма. Също така понякога магнезият помага и при менструация, ако една жена има нужда от магнезий, за да се чувства по-малко подута. Можете да приемате магнезий, предписан от лекар или можете да ядете храни, богати с магнезий като листни зеленчуци, боб и ядки.

5 грешки, заради които не можете да се отървете от коремните мазнини


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    12 1 Отговор
    ЗДРАВИ ТРЕНИРОВКИ И НОРМАЛЕН ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ С ПОВЕЧЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ......ДО МЕСЕЦ ЩЕ ИМАТЕ ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ...ГАРАНЦИЯ.. !!!