Last news in Fakti

4 Май, 2017 00:00 2 273 0

Черният носорог се завърна в Руанда

  • руанда-
  • носорог-
  • черен носорог-
  • резерват-
  • акагера

Бозайникът изчезва от страната преди 10 години

Черният носорог се завърна в Руанда - 1
Снимка: БТА/АР

В Руанда отново ще има черни носорози. Двадесет екземпляра от застрашения вид ще бъдат заселени на местна почва десет години след тоталното изчезване на черния носорог в страната. Това обявиха от сдружението на африканските резервати.

Носорозите се транспортират от Южна Африка, а новото им местообитание ще е националния парк "Акагера" в Руанда, пишат от неправителствената организация, грижеща се за защитените зони на Черния континент.

През 70-те години на ХХ век повече от 50 черни носорога са обитавали саваната на "Акагера", но числеността им драстично намалява заради бракониерството. Последният индивид е бил забелязан през 2007-а.

Източният черен носорог е критично застрашен от изчезване вид в световен мащаб, според Международния съюз за защита на природата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА