Last news in Fakti

6 Май, 2017 15:13 9 253 7

Безмилостни убийци отнеха 7 живота за 12 дни (ВИДЕО)

  • китове-
  • сив кит-
  • косатка-
  • коалифорния-
  • залива монтерей-
  • убийци-
  • нападения

Стадо косатки нападат мигриращите сиви китове, отправили се към Аляска

Безмилостни убийци отнеха 7 живота за 12 дни (ВИДЕО) - 1
Снимка АП/БТА

Стадо косатки от залива Монтерей в Калифорния са убили 7 сиви кита в рамките на 12 дни. Безпрецедентните убийства са феномен, с какъвто повечето съвременни учени не са се сблъсквали никога в кариерата си.

Завладяващи кадри, заснети в залива Монтерей, Калифорния, показаха как една майка сив кит брани своето малко от група настървени косатки.

Видеото е заснето с помощта на дрон на 30 април и на него се вижда как косатките обкръжават майката и нейното малко и ги атакуват. Според очевидците, битката на живот и смърт продължила около час.

Съобразителната майка бързо преценила ситуацията и заедно с малкото си заплувала бързо към плитките крайбрежни води, които китовете убийци са склонни да избягват.

Местните власти заявиха, че китчето е било тежко ранено по време на атаката, но трябва да оцелее.

Това не е първото подобно нападение на китове убийци за тази година.

С настъпването на пролетта започва и миграцията на сивите китове, които се отправят на север от Мексико. Пътят им преминава през дълбоките и тъмни води на залива Монтерей, където ги дебнат смъртоносни убийци.

Шон Джонсън, директор на Калифорнийския научен център за морски бозайници заявява, че подобни нападения не са необичайни, но тазгодишните убийства в залива са безпрецедентни.

В рамките на по-малко от 12 дни хищниците са убили 7 сиви кита.

"Обикновено китовете убийци идват и си отиват. Не остават за постоянно в залива. Обикновенно се виждат по-често през април и май, по време на миграцията на сивите китове, но тази година те просто стоят тук и се носят по вълните в очакване на следваща жертва", обяснява Нанси Блек, която има туристическа лодка за наблюдение на китовете.

Блек, която е морски биолог твърди, че групата безмилостни убийци, предвождана от възрастна женска, като че ли се е установила в залива за постоянно през последните седмици и непрестанно убива.

При едно от нападенията тази година, друга майка сив кит и нейното малко били нападнали от косатките. Изненадващо обаче, група гърбати китове се притекла на помощ на жертвите и положила много усилия, за да отблъсне нападателите. Въпреки това малкото китче било убито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    10 9 Отговор
    Епа да убият няколко косатки за назидание, останалите като видят мъртвите тела и ще "чатнат" че човека освен да убива китове може и да убива косатки, явно има прекалено много косатки, ако пък трябва да унищожат видът, както трябва да се направи с хиениете и хиеновите кучета, така ще има повече дивеч и за месното население
  • 2 Мафани Закура

    8 3 Отговор
    Въпросът е на живот или смърт-убий ,изяж и продължи да живееш или умри и ще бъдеш изяден.От как свят светува човечеството постъпва така с всичко жива на планетата,но никой не го нарича безмилостен убиец.Човекът се намира на върха на хранителната верига и дефакто яде всичко,даже себеподобните си–спомнете си оня джихадист дето изяде на живо сърцето на убит сирийски войник.С какво човека е по-достоен от косатките да яде месо,или за него може,а за тях не.Не се бъркайте в природните закони. Природата си знае работата.
  • 3 Гост

    4 1 Отговор
    А хората колко себеподобни убиват с глад и болести всеки ден? За несебеподобните по добре да не питам
  • 4 Скорпион29

    3 3 Отговор
    Да ги е....а у косатките фмирисани.
  • 5 Скорпион29

    3 3 Отговор
    Да си поръчат пица аншоа вмирисаните косатки.
  • 6 КИТОЗАЩИТНИКЪТ

    1 1 Отговор
    Добре че влязох в нета,веднага си взимам отпуска и отивам да убия тези косатки,ако има съмишленици,чакам ги на Аерогара София Терминал 2 на 09.05 в 14ч,да си носят харпуни,лопати,шишове,и т.н,кой с каквото борави най-добре,чакам ви юнаци!
  • 7 Кирил Младенов

    1 1 Отговор
    Не се връзвайте на тези каламбури. Бракониер е убил тези китове и е набефил косатките, щото те не могат да кажат не бяхме ние.