3 Юни, 2017 16:30 61 359 9

Как да се спасите от досадните мухи? Лесно е!

  • мухи-
  • насекоми-
  • предпазите-
  • лесни начини-
  • хитрини-
  • домашна муха-
  • дом-
  • зарази

Тези изключително прости трикове ще държи инсектите далеч от дома ви

Как да се спасите от досадните мухи? Лесно е! - 1
Снимки: shutterstock

Мухите може би са едни от най-досадните насекоми. Също така те са и едни от най-нежеланите гости в домовете ни, тъй като са преносители на всевъзможни зарази и болестотворни организми, които могат сериозно да навредят на здравето на цялото семейство.

Но независимо колко усилия полагате и по какви начини се опитвате да защитите дома си от тях, тази бръмчаща напаст винаги успява да намери пролука и да влезе в "защитения" ви дом.

Но Сигурно вече се питате какво трябва да направите, за да спечелите битката с неприятното и натрапчиво насекомо, което представлява сериозна заплаха за здравето ни?

Инсектициди, които се продават по магазините, не са най-доброто решение. Освен че са отровни, те невинаги са и ефикасни. Много от препаратите за борба с вредители съдържат химикали и пестициди, които нанасят повече вреди, отколкото помагат.

За щастие, има няколко естествени начина, чрез които да се отървем от мухите.

Един от методите, с който да ги прогоните от дома си е толкова лесен, че чак няма да ви се вярва. Нужни са ви само найлонови торбички и вода. След като напълните торбичките с вода, окачете ги на стратегическо място (над масата, до прозорците или в кухнята). Ако направите това ще прогоните шумните насекоми надалеч. Няма точно обяснение как и защо този метод действа, но някои експерти предполагат, че отражението на светлината върху водната повърхност влияе негативно на мухите.

Как да се спасите от досадните мухи? Лесно е!

Друг метод за справяне с мухите е тяхното изтребване. Не е нужно да дебнете с мухобойка в ръка. Направете им капан, в който сами да влязат. Единият вариант е да сипете около 4 пръста веро в буркан и към него да добавете същото количество вода. Мухите ще бъдат привлечени от миризмата на препарата за миене и ще удавят във водата. Другата рецепта за смъртоносен капан се състои от оцет, веро и вода. Отново в буркан, налейте 4-5 пръста оцет и прибавете 8 — 9 капки препарат за миене на съдове и попълнете буркана с топла вода. Ефектът е същият като при първия.

Но ако нито един от тези методи не е успял да спечели доверието ви, винаги можете да се сдобиете с едно от тези:

Как да се спасите от досадните мухи? Лесно е!

Или пък тези:

Как да се спасите от досадните мухи? Лесно е!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Пешо

    39 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Друг метод за справяне с мухите е тяхното изтребване.Хахахаха е тоя метод не го знаех добре че ми го казахте.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госпожицата​.

    11 6 Отговор
    Ами ако имам сто мухи ще ми трябва цяло корито с веро🐒🐜

    Коментиран от #4

  • 4 Николай

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госпожицата​.":

    Ако имаш у вас сто мухи, значи си ги харесваш и си ги развъждаш
  • 5 Кики

    7 0 Отговор
    Първият метод съм го виждала- вече две години приятели на вилата си слагат торбички с вода над масата на терасата , и вярно е, че действа. В началото ги взехме на подбив, но после ни стана добре, че по чиниите ни нямаше мухи... :)

    Коментиран от #6

  • 6 Русев

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Не знам.Всичко пробвахме.нищо не помага.Само инсектициди,но за момента.На другия ден пак са тук.Мамичката им.Сега мисля да сложа на две три места по масата капачки с ракия.И да пръсна малко топлийки.Надявам се,че като се напият ще станат агресивни и ще се изколят една друга с топлийките.Дано са скандалджийки а не купонджийки.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жанет

    1 0 Отговор
    Сигурно ще върви по-добре да счупите на ситно и като се напият да се избият с камъни!😂