Last news in Fakti

5 Юни, 2017 17:22 3 348 0

Люта подправка прави косата буйна и гъста

  • уасаби-
  • съставка-
  • екстракт-
  • коса-
  • сгъстяване-
  • япония-
  • козметика-
  • изозапонарин

Каква е тайната, която японската традиционна медицина използва от векове

Люта подправка прави косата буйна и гъста - 1
Снимка: shutterstock

Имате тънка и оредяла коса? Не сте единствените, ощетени от природата в това отношение. И все пак не трябва да се отчайвате, тъй като отново от природата идват всевъзможни вълшебни съставки, които могат да ви помогнат да получите желаната гъста и буйна коса.

Последният чудодеен лек отново идва от природата. Съединение от корена уасаби, за което се твърди, че помага за сгъстяване на косата, е най-новата и изключително нашумяла съставка в продуктите за коса на една японска козметична компания, пише "Дейли мейл".

Японците отдавна използват корена уасаби, за да подсилят косата си. Но сега неговите невероятни свойства бяха доказани и от науката. Изследване доказа, че съединението изозапонарин, което се съдържа в корена на това растение, е по-ефикасно, от който и да е съвременен продукт, създаден в лаборатория.

Учените открили, че косите, върху които изпробвали своя продукт с екстракт от уасаби, се сгъстявали три пъти по-бързо, отколкото онези, третирани с други продукти.

Резултатите от изследването показали, че изозапонаринът стимулира и подхранва фоликулите на косъма.

Този невероятен ефект обаче може да бъде постигнат само при намазване на скалпа, а не с консумирането на уасаби като храната.

Освен това, не всяко уасаби съдържа в себе си полезната за косата съставка. Тя се крие единствено в автентичното японско уасаби. Повечето продукти, които могат да бъдат открити в супермаркетите и ресторантите са имитации, защото коренът уасаби е скъп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА