Last news in Fakti

30 Юли, 2017 20:00 4 233 0

9 неща, за които ще съжалявате след 10 години

  • живот-
  • семейство-
  • приятели-
  • близки-
  • връзки-
  • взаимоотношения-
  • мечти-
  • амбиции-
  • цели
9 неща, за които ще съжалявате след 10 години - 1

Седмица след седмица минават в постоянна врява и често изпускаме най-важните неща, заради това. И все пак ни отнема години да го осъзнаем. Години, които можехме да изживеем по друг начин, с много повече облаги и ползи.

Открихме именно онези неща, за които хората най-често съжаляват, както и как да не ги допуснем

Продължаване на деструктивна връзка

Много хора остават в разрушителни връзки, защото ги е страх твърде много да останат сами. И все пак години по-късно им става ясно, че е по-добре да си сам, отколкото да си с човек, който ти носи разочарование, болка и нараняване.

Прекарваме твърде малко време с близките си

В цикъла от работа и домашни задължения, много от нас обръщат много малко внимание на любимите хора. За съжаление, често разбираме това в трагичните моменти: децата порастват и започват независим живот, топлите взаимоотношения с партньора изчезват, нещо трагично се случва с родителите ни.

Губим твърде много време

Гледаме телевизия, чатим в социалните мрежи, играем на телефона – всичко това ни отнема страшно много време. Време, което можем да прекараме правейки много по-полезни неща и така да подобрим значително качеството си на живот.

Водим нездравословен начин на живот

Съсипваме здравето си, когато се отдадем на изкушения и си създаваме вредни навици. И дори здравето ни да изглежда добре сега, след време ще се сблъскаме с последиците от лошото отношение към собственото ни тяло.

Не пътуваме достатъчно

Много малко от нас не мечтаят за пътешествия. Желанието за пътуване комфортно или отговорностите спират някои хора доста често. И въпреки, че комфортът не е най-важното нещо, то най-вероятно винаги ще има спешни неща, които ще трябва да се свършат...

Работим твърде много

Често хората правят това, когато нямат какво друго да правят. Работата е важна, но не забравяйте да си почивате от време на време.

Спираме да учим нови неща

Много хора вярват, че една диплома е достатъчна. Вярно е, добре е да имате една. И все пак постоянното развитие носи много възможности за професионален растеж, както и увеличава самоувереността ни и ни прави по-интересни хора.

Имаме работа, която мразим

Често оставаме на работно място, което мразим, заради собствената си нерешителност да напуснем комфортната си зона. Но ако не рискуваме и не променим нещо в живота си, можем бавно да бъдем погълнати от работа, която не ни е интересна.

Мечтаем твърде много, но не действаме достатъчно

Ако не предприемете никакви действия, за да осъществите мечтите си, всичко ще остане фантазия. Ако очаквате перфектните условия за живот, може никога да не получите шанс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА