Last news in Fakti

30 Август, 2017 00:30 7 111 9

Как чрез "кареза" да подобрите сексуалния си живот

  • секс-
  • кареза-
  • отношения

Защо сексът през XIX в е бил по-хубав

Как чрез "кареза" да подобрите сексуалния си живот - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки ден научаваме нови и нови открития и техники за подобрение на сексуалния ни живот, но може би е най-добре да се огледаме някъде далеч в миналото и по специално в XIX в.

Проучвания сочат, че тогава двойките са имали много по-пълноценен полов живот благодарение на техника известна като „кареза“. Тя позволява на партньорите да се наслаждават по-дълго на интимния си контакт и отлага момента на върховното удоволствие. Удължава секса и ни сближава още повече с половинката ни.

Терминът „кареза“ е измислен от д-р Алис Банкър Стокъм през 1896 г. Тя е едва петата жена лекар в САЩ. Алис Стокъм е една от рядко срещаните по онова време дами-феминитски. Тя подкрепя контрацепцията, забраната за носене на корсети, както и за сексуалната равнопоставеност между мъжете и жените.

„Кареза“ произлиза от италианската дума „carezza”, която означава „ласка“ и e сексуална техника, която насърчава двойките да наблегнат върху физическата и душевната си близост, гледайки се дълго време в очите и докосвайки се съвсем леко и нежно. Методът е известен още и като сексуално въздържание и помага на много двойки през XIX в. да подобрят сексуалния си живот, макар че съществували и спорове за ефикасността му.

Любопитен факт, свързан с карезата е, че тя може да ни стимулира твърде силно и да създаде неутолимо желание за секс и включването на нови елементи, пише Woman.bg. Може да ни пристрасти и в даден момент да се почувстваме крайно незадоволени. От друга страна карезата може буквално да възроди сексуалните отношения с партньора и да възвърне интереса ни към него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    23 3 Отговор
    Не са имали телевизия,нямало е парно,какво друго да правят освен да се мушнат в леглото!?!?
  • 2 бай куй

    23 3 Отговор
    Абе не е ли то да го наръгам до топките на пълна дълбоина и да одрусам сливата, не ми обяснявай тука за някакво си гледане и чакане, аде бегай.

    Коментиран от #3

  • 3 Дама Бг.

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай куй":

    Ехеее.. Ако това,което пишеш го правиш..Безценен си
  • 4 доктори

    4 1 Отговор
    И как са го разбрали това. Има ли някой който е бил тогава и сега за да сравни и да каже кое е по-добро
  • 5 ОлакеБолаке

    6 0 Отговор
    Какво ти възраждане на сексуалните отношения...?!...Буквално си оставаш без партньор...Какви са тези висши форми на общуване ?!..
    Иди обяснявай на Иван,Гошо,Ангел,Танас...и т.н. ..,че само ще се гледаме в очите и ще се държим за ръце за да си възвърнем сексуалния интерес..
    Ще ми повярва и още как....:))
  • 6 Дикембе Мутомбо

    0 0 Отговор
    Те през XIX век, преди да се оженят само на кареза са го карали.

    И от там носталгията.

    Представям си през XXIII век статия, как могат да си удължат сексуалния живот, чрез непорочен анален секс, както е било през XXI век... И те ще ни се чудят така тогава.

    Коментиран от #7

  • 7 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дикембе Мутомбо":

    Ех ,ех....Този анален секс..Кой ,какво ..как,къде...и все натам Ви зове...

    Коментиран от #8

  • 8 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    ?!?!

    Жена ми, ти ли пишеш?!

    Коментиран от #9

  • 9 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дикембе Мутомбо":

    Хаахааа...АЗ съм много ясно...😃😉