Last news in Fakti

22 Декември, 2011 12:04 3 335 1

Израел с „касетъчна бомба“ срещу рака

  • рак-
  • израел-
  • касетъчна бомба

Израелски медицински изследователи са разработили нова революционна технология за борба с туморните образования в човешкото тяло, съобщава АП.

Идеята на учените се основава на метода в средата на раковото образование да се вкара микро имплант, който след като бъде задействан дистанционно започва да излъчва алфа частици, които да поразяват болните клетки.

В момента практикуваната лъчетерапия действан отвън навътре към човешкото тяло и не гарантира, че след курса на лечение болестта няма да се върне отново.

„Това е като „касетъчна бомба“. Тя се разпръсва и поразява всичко около себе си“, заяви един от авторите на разработката Йона Кейсари от Университета в Тел Авив.

Той посочи, че курсът на лечение отнема около десетина дни. След него в тялото на пациента остават незначителни количества от нерадиоактивно и нетоксично олово. Йона Кейсари и неговият голега Ицхак Келсон се надяват да направят революция в лечението на рака.

Клиничните изследвания при мишки показали, че новият метод на лечение е показал близо 100% отстраняване на туморните образования срещу едва 50% успех при стандартната процедура на хирургическо отстраняване. Проучванията са показали отлични резултати при лечението на различните видове рак: на белите дробове, панкреаса, дебелото черво, гърдата и мозъка.

Клиничните изследвания в болница на новия метод на лечение предстоят да започнат в близките дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хирург

    0 0 Отговор
    Колко гениално-просто,ама вече когато някой се е сетил!!!!!
    Дано успеят наистина,защото ще спасят милиони.....