Last news in Fakti

18 Септември, 2017 20:00 5 295 6

Какво да направите, ако родителите ви не одобряват партньора ви

  • съвет-
  • принцип-
  • родители-
  • семейство-
  • партньор-
  • двойка-
  • брак-
  • мъж-
  • жена-
  • трик-
  • постъпка
Какво да направите, ако родителите ви не одобряват партньора ви - 1
Снимка: Shutterstock

Експертът по връзки и сексуалност, Трейси Кокс, разказва за това колко опасно е когато най-важните хора в живота ви не се харесват.
„Помолих един психиатър за съвет, който бил на двойка, която се обича взаимно, но не харесва родителите на другия. „Изнесете се на другия край на света“, ми каза той, “и ако не можете да го направите, поне запазете чувството си за хумор“.“

Така че, ако ви е трудно да накарате семейството ви да се влюби в партньора ви, то експертите съветват да направите тези 6 неща.

1. Не се тревожете от некомфортните моменти заедно, докато те се опознават.
Първоначалният дискомфорт между семейството и партньора ви е комплимент. Това просто означава, че те опитват да се харесат един на друг, затова не се притеснявайте, ако им се налага да се срещнат няколко пъти, преди да разчупят ледовете.
Кокс казва: „Не можете да накарате хората да се харесват, но може да очаквате о тях да се уважават. И двете страни трябва да бъдат учтиви.“

2. Предупредете ги какво да очакват едни от други.
За вас това може да е просто ексцентричността на баща ви или непреодолимото желание на майка ви да ви защитава, или пък че партньорът ви си е срамежлив, но поменете, че отсрещната страна няма как да знае за това.
Вместо да вкарате родителите или партньора си в дълбокото в самото начало, предупредете всички за това какво могат да очакват.

3. Уверете се, че няма да се критикуват един друг, независимо дали вие го правите.
На вас може да ви е лесно да критикувате партньора или родителите си зад гърба им и бързо да забравите какво сте казали. Но помнете, че всяко негативно нещо, което казвате, се помни от другите.
Вашият партньор не трябва да критикува родителите ви, както и обратното. Кокс казва: „Неписано правило е: Нормално е, ако те намират лошите страни на родителите си, но не е ваша работа да казвате: „Да, съгласен/на съм, майка ти е ужасна“.“

4. Приемете, че най-вероятно ще има сблъсък на характери.
Нормално е не всички да се харесват. Хората не се харесват по ред причини и това не трябва да означава, че връзката няма да проработи или е обречена на провал.
Кокс казва: „Ако не се харесат от самото началото, вашите родители/ партньор могат да го преодолеят с течение на времето и след няколко сериозни разговора. Но ако вече са се срещали няколко пъти и нещата все пак не се получават, приемете го. Събирайте ги възможно най-рядко заедно. Не всичко е изгубено в такива ситуации.

5. Говорете за това как може да подобрите нещата.
Ако родителите ви правят нещата още по-трудно за вас и партньора ви, говорете за това как се чувстват те, защо постъпват така и какви очаквания имат от създалата се ситуация.
Кокс съветва: “Ако има кавги, помислете има ли смисъл в това, което те казват, преди да избухнете срещу близките си. Прекарвате ли твърде много време с партньора си и не достатъчно с тях? Исканията им обосновани ли са или са детински?“
За да успее една връзка, трябва да отделите време за себе си, партньора си, близките си, семейството си, както и за неговите/нейните.

6. Опитайте се да не се стресирате твърде много.
В края на деня се попитайте колко важно е наистина те да се разбират? Можете да прекарвате време както със семейството ви, така и с партньора ви поотделно.
„Не забравяйте, че вие сте влюбени в партньора си, не те. Не е необходимо да обожавате родителите му, въпреки че е по-лесно така. Ако истински сте се опитали, но не сте стигнали само до там да ги уважавате, не е проблем. Това е повече от достатъчно понякога.“ завършва Трейси Кокс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 1 Отговор
    Първо ч...м мадамата после се запознавам с родителите закон 1 ви. Че после мама и тате като се изкажат кофти вече не е сигурно. А като ти пилят редовно дома почват да ти се привиждат разни работи.
  • 2 Радо

    2 0 Отговор
    Определение за "свекърва" - майка на неуспешно оженен гений.

    Коментиран от #3

  • 3 Питам

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Определение за „тъща” ....😉
  • 4 Снежа

    1 0 Отговор
    Какво бихте казали за кокошката от Добрич да доиде в Варна и да се настани в 3 стаен обзаведен .Да започне да те изхвърля от него къде с мънкане къде с сила.Изправя се в хола ти и се започва аз не съм мислила да живея с вас аз с майка си и баща си няма да живея та с вас ли ...всяка жаба да си знае гьола... А е в моя хол тоест в моя гьол ...съответно за врата и навън да си купи гьол...Трябваше и 1 г да осъзнае какво е изгубила_ аз и пълнех килера пак аз и готвех и миех чинии даже гащите съм и простирала сега всичко това да си върши сама и да се кефи

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Снежа":

    Само не разбрах, ти свекървата ли си или снахата?
  • 6 Снежа

    0 0 Отговор
    Аз не се чувствах и свекърва Аз бях нищо Обръщаше се към мен с ей ш .Най лошото бе че и позволих да се чувства незаменима Но аз съм си такава имам биволско търпение гледам и мълча Но ... Като стана става страшно Не правя скандали а забравям за лицето и всичко свързано с него Просто този човек за мен умря...Родителите и явно си знаеха и като ни я оставиха просто се изпариха Няма ги не знаем нищо ни къде живеят ни къде са Както и да е това вече е минало от около 3 г Не съм срещала такъв човек но явно има....